Kommuneaftale kan koste 105 stillinger i Faxe

Den nye kommuneaftale kan komme til at koste stillinger i Faxe, frygter borgmesteren.
Venstre-borgmester i Kalundborg og formand for KL, Martin Damm mener, at det er for tidligt at drage forhastede konklusioner af kommuneaftalen.
Venstre-borgmester i Kalundborg og formand for KL, Martin Damm mener, at det er for tidligt at drage forhastede konklusioner af kommuneaftalen. Foto: Scanpix

Faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen, S, frygter at den nye kommuneaftale vil koste op mod 105 stillinger i kommunen. Det skriver DAGBLADET Køge.

Med den nye aftale skal kommunerne spare én procent af servicebudgettet om året frem til 2019 i et såkaldt "omprioriteringsbidrag".

I budgettet for 2016 er de fleste af pengene dog blevet tilbageført og øremærket til velfærd, men Knud Erik Hansen frygter, at det ikke vil være tilfældet de kommende år, og det vil i værste fald betyde, at man i Faxe bliver nødt til at spare 35 stillinger væk om året.

Venstre-borgmester i Kalundborg og formand for KL, Martin Damm, mener, at det er for tidligt at drage nogle forhastede konklusioner.

- Det er fornuftigt nok, hvis de laver et beredskab for, hvordan de kan imødegå situationen, men kommunerne skal ikke regne med, at det ender sådan, som det ser ud nu, siger Martin Damm.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.