Kommune tvinger næsten blind i praktikforløb

Som led i et ressourceforløb vil Næstved Kommune nu sende en næsten blind kvinde i praktik. Hun er nemlig ikke berettiget til førtidspension.
En kvinde, der er næsten blind, har fået afslag på førtidspension og skal nu ud i et ressourceforløb. Hun er dog ramt af en række andre sygdomme og derfor virker kommunens anstrengelser meningsløse, lyder det fra hendes fagforening.
En kvinde, der er næsten blind, har fået afslag på førtidspension og skal nu ud i et ressourceforløb. Hun er dog ramt af en række andre sygdomme og derfor virker kommunens anstrengelser meningsløse, lyder det fra hendes fagforening. Foto: Scanpix, arkiv

En næsten blind 57 årig kvinde bliver nu tvunget i praktik af Næstved Kommune, efter hun er blevet nægtet førtidspension. Det skriver Fagbladet 3F.

Samtidig med, at den næsten blinde Carol Rask søger om gældssanering efter at have måttet sælge sit hus med et gigantisk tab, vil Næstved kommune nu som led i et ressourceforløb sende hende i et tre til seks måneder langt praktikforløb.

Hun lider af en sjælden bindevævssygdom, der er ved at gøre hende blind, giver knuder på kranspulsåren og i fingrene, dårligt blodomløb og store, kløende sår på ryggen.

- Kommunen har uden held forsøgt at finde en praktikplads til hende siden marts 2013. Og der er intet i ressourceforløbet, som vil forbedre Carols arbejdsevne, da hun ud over at være næsten blind også lider af en række andre sygdomme, siger sagsbehandler Kirsten Lykke Madsen, 3F Sydsjælland.

Kim Serup, der er chef for Center for Arbejdsmarked i Næstved Kommune, har tidligere udtalt, at blinde ikke har ret til førtidspension:

- Vi forsøger ikke at straffe folk. Vi forsøger at hjælpe dem til at bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet. Og fordi du er blind, er du ikke berettiget til førtidspension. Der er da masser af blinde på arbejdsmarkedet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.