Kommune til Isabel: Vupti, nu er du kun halvt så handicappet

Syddjurs Kommune har med et snuptag fjernet over halvdelen af plejetimerne fra den svært handicappede Isabel Pedersen.
Isabel Pedersen skal fra den ene dag til den anden klare sig med hjælp  i 11 timer og tre kvarter om ugen i stedet for 25.
Isabel Pedersen skal fra den ene dag til den anden klare sig med hjælp i 11 timer og tre kvarter om ugen i stedet for 25. Foto: Colourbox

De har ikke været ude og lave en ny vurdering af hendes tilstand. Alligevel har Syddjurs Kommune vurderet, at Isabel Pedersen fra den ene dag til den anden kan klare sig med halvt så mange støttetimer. Det skriver Fagbladet FOA.

Isabel Pedersen er mentalt retarderet og vil i løbet af sin levetid ikke opleve væsentlige forbedringer af sin tilstand. Hendes årlige handleplan viser da heller ingen bemærkelsesværdige ændringer de seneste år.

Derfor har Isabel Pedersens mor, Birthe Thomsen, meget svært ved at se, hvordan datteren pludselig skal klare sig med 11 timer og tre kvarters hjælp om ugen i stedet for 25.

"Jeg blev totalt rystet. Hvordan skal det dog nogensinde hænge sammen," siger hun til Fagbladet FOA.

I Landsforeningen Lev ser de det som en meget problematisk sag. Det tyder på, at kommunen bare er ude på at spare penge, lyder det fra politisk konsulent Thomas Gruber.

"Hvis de ikke engang selv har været ude ved Isabel, bør afgørelsen ikke være gyldig, da de ikke har noget at basere den på," siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.