Kommune-succes: Flygtninge får arbejde

Over halvdelen af den seneste tids flytningene i Københavns Kommune har nu et arbejde, viser friske tal

 

Over halvdelen af de flygtninge der kom til København for lidt under to måneder siden, er nu i arbejde. Det viser tal fra Beskæftigelses - og integrationsforvaltningen i Københavns Kommune.

Siden København for mindre end to måneder siden modtog kommunens første flygtninge - så er 23 af de i alt 29 voksne erklæret jobparate, viser tal fra kommunen.

Det skyldes især at kommunen har sat meget tidligt ind med at få flygtningene gjort jobparate, siger Beskæftigelses - og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev.

- Vi har startet deres forløb ude i asylcentrene, så vi fra dag ét har haft kontakt med virksomhederne, lavet jobplan og haft jobsamtaler, og det har altså givet gode resultater, siger hun til DR P4 København.

Permanent arbejde

Målet er så, at virksomhederne også på sigt vil beholde flygtningene, efter den gratis såkaldte "virksomhedsplacering" ophører.

- Det gælder om, at de også vil tage et ordinært job, når den periode er ovre, siger Anna Mee Allerslev til DR P4 København.

Ifølge Dansk Industri så er det positivt, at så mange flygtninge allerede er kommet ud i arbejde, men det viser bare, at København burde tage mange flere flygtninge end nu, mener underdirektør i Dansk Industri, Steen Nielsen.

- Der har været et misforhold mellem, at Københavns Kommune næsten ikke har modtaget nogle flygtninge indtil nu sammenholdt med, at der er så stort et arbejdsmarked, siger han til DR P4 København.

Det er ikke kommunen, men Udlændingestyrelsen der fastsætter hvor mange flygtninge, den enkelte kommune skal modtage.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.