Kommune sparer millioner - og aktiverer samtidig ledige

Aabenraa Kommune har oprettet et servicekorps til at løse opgaver for foreninger og organisationer. De ansatte i korpset er folk på flexjob eller seniorjob.
Kommunen sparer penge, og borgerne bliver glade. Det er med andre ord en win-win-situation, de har skabt i Aabenraa.
Kommunen sparer penge, og borgerne bliver glade. Det er med andre ord en win-win-situation, de har skabt i Aabenraa. Colourbox

To fluer med ét smæk har sparet Aabenraa Kommune for hele 19 millioner kroner.

Pengene er hentet ved at oprette et internt servicekorps til at løse opgaver for foreninger og organisationer. De ansatte i korpset er folk på flexjob eller seniorjob, skriver DR Syd i dag.

57-årige Kent Hartmann er i et flexjob, og det job består i at køre børn til Rønshoved Skolehjem i Kruså.

- Jeg står jo op til en hverdag, der er meningsfyldt. Jeg har jo noget, som jeg ved, jeg skal. Der er nogle børn, der skal køres, og de er afhængige af mig. Hvis ikke jeg er der, så kommer børnene jo ikke afsted, siger Kent Hartmann til DR Syd.

Leder af servicecenteret med Navnet KIS er Finn Feddersen. Han driver stedet som en familie, og derfor har KIS succes med at forhindre folk i at ende på kontanthjælp eller førtidspension.

- Vi er nærmest flexjobbernes sociale netværk. De har faktisk ikke noget andet netværk, siger han til DR Syd.

De 19 millioner kroner er sparet, fordi kommunen får refusion fra staten til flexjobbere. De ansatte i KIS tager ikke job fra ordinært ansatte, understreger Finn Feddersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.