Kommune snagede i Lises sygdom: Du er ikke ansat alligevel

En sosu-assistent fik tilbudt job efter en vellykket jobsamtale. Men da den kommende arbejdsgiver gravede i hendes sygefravær på den tidligere arbejdsplads - og skiftede mening.
Lise Hansens nye arbejdsplads fik oplysninger fra hendes tidligere job, som gjorde, at de pludselig ikke turde ansætte hende alligevel - blandt andet om hendes sygefravær. Lise Hansen er ikke kvindens rigtige navn af hensyn til hendes fremtidige jobsøgning.
Lise Hansens nye arbejdsplads fik oplysninger fra hendes tidligere job, som gjorde, at de pludselig ikke turde ansætte hende alligevel - blandt andet om hendes sygefravær. Lise Hansen er ikke kvindens rigtige navn af hensyn til hendes fremtidige jobsøgning. Colourbox / Modelfoto

Først fik hun tilbudt jobbet som sosu-assistent på et plejehjem. Men så skiftede plejehjemmet mening.

Lise Hansen (navnet opdigtet) oplevde, at Aarhus Kommune tjekkede hendes fortid og afviste at ansætte hende, fordi en tidligere arbejdsplads sagde, at hun havde for meget sygefravær. Det skriver JP Aarhus.

Den tidligere arbejdsplads gav den nye en række oplysninger om Lise Hansen, blandt andet at hun ikke var mødestabil og manglede engagement. Det på trods af at arbejdspladsen aldrig havde klaget over den 43-årige sosu-assistent eller gjort hende opmærksom på deres utilfredshed.

Lise Hansens fagforening FOA siger, at flere medlemmer oplever det samme. Jurister vurderer, at kommunens praksis er ulovlig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.