Kommune sikrer praktikpladser til udsatte unge for 20 millioner kroner

Ifølge overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen (S), føler kommunen et socialt ansvar for at få unge i uddannelse.
De kommunale praktikstillinger er eksempelvis pædagogmedhjælper eller gartner.
De kommunale praktikstillinger er eksempelvis pædagogmedhjælper eller gartner. Foto: Scanpix/arkiv

Kun cirka hver syvende elev på en erhvervsgrunduddannelse (EGU) får praktik i en privat virksomhed.

Det vil Københavns Kommune nu gøre noget ved, og derfor har man sat 19,7 millioner kroner af til, at hundrede unge i år kan starte i praktik i en kommunal stilling som eksempelvis pædagogmedhjælper eller gartner.

Det skriver DR P4 København.

Ifølge overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S) føler kommunen et socialt ansvar for, at de unge der har det sværest får en uddannelse.

- Det giver dem et bedre liv, og vi kan se, at 71 procent af de unge, der gennemfører et EGU-forløb, kommer i job eller uddannelse bagefter, siger han til DR P4 København.

Fra 2010 til 2015 gennemførte 162 elever en erhvervsgrunduddannelse i København. Et tal, overborgmesteren gerne så var højere. Men det skal ses i en større sammenhæng, understreger han:

- Det er ikke et højt tal. Men et afgørende tal. For hvis vi ikke hjælper de her unge mennesker, så kan det blive en social deroute, der kan vare meget længe, siger han og fortsætter:

- Og så ender de med at være nogle af de dyreste borgere i samfundet i vores sociale system, siger Frank Jensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.