Kommune sender utilpasset ung på "opdragelse" i Caribien: Pris 250.000 kroner

Trods kritik valgte Esbjerg Kommune at bruge 247.422 kroner på skibsrejse til ung mand, der havde brug for opdragelse.
Den unge mand blev sendt af sted på et skibsprojekt i Caribien i tre måneder. Han var tilknyttet Den Maritime Base, som ejer skibet Vendia. Skibet her har ikke noget med projektet at gøre.
Den unge mand blev sendt af sted på et skibsprojekt i Caribien i tre måneder. Han var tilknyttet Den Maritime Base, som ejer skibet Vendia. Skibet her har ikke noget med projektet at gøre. Foto: Iris/Scanpix/modelfoto

247.422 kroner. Så meget har Esbjerg Kommune brugt på "opdragelses-tur" til en ung mand.

Esbjerg Kommune sendte den utilpassede unge mand en tur til Caribien i oktober sidste år, selvom kommunen et par måneder forinden havde svoret, det var slut med at sende unge på dyre udlandophold

Det skriver JydskeVestkysten

Brød løfte

Esbjerg Kommune mødte sidste år massiv kritik fra en samlet blå blok, da Metroxpress afslørede, at 26 kommuner - heriblandt Esbjerg -  siden 2010 havde sendt 59 kriminelle og utilpassede unge til Caribien: Pris i alt 42 millioner kroner.

Dengang lød det fra formand for børne- og familieudvalget i Esbjerg Kommune, Diane Mose (SF):

 - Det er langt bedre at anbringe dem tættere på noget, de kender, og jeg har svært ved at se, hvad der pædagogisk skulle være i at sende dem til Caribien. Det vil aldrig ske i dag.

Men det skete altså igen et par måneder senere.  

Vil gøre det igen

Esbjerg Kommune forklarer, at der var tale om en akutforanstaltning, da de valgte at bruge knap en kvart million fra kommunebudgettet på at sende den unge tre måneder til Caribien. 

Og ifølge JydskeVestkysten er Esbjerg Kommune klar til at gøre det igen.

- Jeg ved, hvad foranstaltninger koster. De dyreste kan koste helt op til to millioner kroner om året. Men det må ikke være økonomien, som betyder, at vi ikke gør det rigtige for de unge. Jeg går ud fra, at beløbet modsvarer det behov, som det unge menneske har haft. Og jeg ved i øvrigt, at det botilbud, som den unge havde tidligere, var lige så dyrt, siger direktør for børn og kultur, Jørn Henriksen, til JydskeVestkysten.

Ifølge Metroxpress har 17 unge fra forskellige kommuner de seneste 16 måneder været sendt til Caribien. Pris i alt: 8.556.051 kroner.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.