Kommune sender syge på vildmarkskursus

Syge mænd i Svendborg Kommune sendes ud på naturoplevelser. Det giver mere energi, siger en af deltagerne.
Et projekt i Svendborg Kommune sender syge mænd ud i skoven med en naturvejleder. Projektet skal sikre, at mændene ikke isolerer sig derhjemme.
Et projekt i Svendborg Kommune sender syge mænd ud i skoven med en naturvejleder. Projektet skal sikre, at mændene ikke isolerer sig derhjemme. Foto: Bent Midstrup, Scanpix/arkiv

Mænd i Svendborg Kommune, der er syge - eksempelvis ramt af stress - kan få et tilbud om, at komme på kurset Projekt Vildmand. Her kommer de ud i naturen og lærer at lave bål, skyde med bue og pil og meditere.

Det fortæller P4 Fyn.

- Den helt store udfordring er at få dem ud derhjemme fra. Mange mænd risikerer at isolere sig selv, når de bliver syge. Især hvis de så også mister deres arbejde eller kommer på kontanthjælp, siger projektleder Anne Bøgegaard til P4 Fyn.

Nu går jeg ud hver dag

En af deltagerne - den tidligere lastbilchauffør Per Kramme - siger, at projektet har givet ham ny energi.

- Det er en energi, jeg ikke har haft før. Jeg er afslappet og fuld at energi, når jeg kommer hjem. Det første år, jeg var syg, var jeg næsten ikke uden for en dør - kun lige når jeg skulle til lægen og hjem igen. Nu går jeg ud hver dag, fortæller Per Kramme til P4 Fyn.

Projekt Vildmænd kører i otte uger. Det er en del af Svendborg Kommunes indsats for at forbedre sundheden for mænd.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.