Kommune regner forkert: Mister milliongevinst

Hillerød Kommune sparer færre millioner end budgetteret med på grund af en regnefejl.
Hillerød Kommune ville spare penge på at udlicitere opgaven med at passe natur og veje i kommunen. Men forvaltning overså en væsentlig udgift i sin udregning.
Hillerød Kommune ville spare penge på at udlicitere opgaven med at passe natur og veje i kommunen. Men forvaltning overså en væsentlig udgift i sin udregning. Foto: Iris/arkiv

Det kan være dyrt at regne forkert.

Det har Hillerød Kommune måttet sande, efter kommunens forvaltning har regnet helt forkert i en udliciteringssag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Regnefejlen er på 4,1 millioner kroner.

- Det er noget rigtig lort det her, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget og medlem af Fælleslisten, Tue Tortzen, som selv stemte imod udliciteringen sidste år.

Det var ellers meningen, at kommunekassen med udliciteringen skulle spare 5,2 millioner kroner på at lukke sin 'Drift og Service-afdeling' og i stedet lade det private firma HedeDanmark passe natur og veje i kommunen. Fejlen er opstået fordi 'Drift og Service-afdelingen' også har udført bestillingsopgaver fra andre afdelinger i kommunen til en værdi af 4,1 millioner kroner om året. De opgaver skal andre nu udføre, men den udgift havde forvaltningen overset, og dermed er besparelsen væsentlig mindre end budgetteret med. Pengene skal derfor findes et andet sted i den kommunale kasse.

Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard (K) er ærgerlig over situationen.

- Jeg hæfter mig ved, at det har været svært gennemskueligt, siger Dorte Meldgaard til Frederiksborg Amts Avis og understreger, at HedeDanmark ville have fået opgaven uanset hvad.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.