Kommune: Medarbejder har svindlet for 584.000 kr.

Hedensted Kommune har i dag politianmeldt en medarbejder for økonomisk bedrageri for over en halv million kr.
Borgmester i Hedensted bekræfter at en medarbejder er meldt til politiet for bedrageri.
Borgmester i Hedensted bekræfter at en medarbejder er meldt til politiet for bedrageri. Foto: Fra Facebook-profil

Tilbage i juli måned blev kommunen via en mail til personaleafdelingen gjort opmærksom på, at en medarbejder muligvis lønnede sig selv lidt ekstra hver måned, hvilket fik kommunen til at iværksætte en undersøgelse af påstanden, skriver Lokalavisen Vejle.

I dag endte sagen så i en politianmeldelse mod den pågældende medarbejder for svindel med sammenlagt 584.134 kr. Om forløbet forklarer borgmester Kirsten Terkilsen:

"Hvis vi i Hedensted Kommune har mistanke om uacceptable forhold hos en medarbejder, sørger vi for hurtigst muligt at få et klart overblik over sagen og at få snakket med den medarbejder, det handler om. Det involverer naturligvis også nogle høringsperioder, hvor medarbejdere har mulighed for at forklare sig og fremskaffe eventuelt dokumentation," siger hun til Lokalavisen Vejle.

Noget kunne altså tyde på, at den mistænkte medarbejder har haft lidt over en måned til at forklare sig og fremlægge manglende bilag, hvilket ikke har været tilfredsstillende.

Sagen er nu overdraget til politiet hvilket betyder, at kommunen ikke har yderligere kommentarer til sagen, da det nu er blevet en personalesag.

Kilde: Lokalavisen vejle

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.