Kommune giver fingeren til skattefuskere: Dropper samarbejde

LyngbyTaarbæk Kommune tager kontakt til de banker, revisorer og advokater, man arbejder sammen med.
Ham her vil Lyngby-Taarbæk Kommune ikke arbejde sammen med. Han hedder Casper von Koskull og er topchef i Nordea. Netop Nordea har forsøgt, at forklare, hvilken rolle de har i Panama-afsløringerne. Koskull har blandt andet sagt: -  Jeg vil gerne understrege, at det er en udfordring for alle i branchen.
Ham her vil Lyngby-Taarbæk Kommune ikke arbejde sammen med. Han hedder Casper von Koskull og er topchef i Nordea. Netop Nordea har forsøgt, at forklare, hvilken rolle de har i Panama-afsløringerne. Koskull har blandt andet sagt: -  Jeg vil gerne understrege, at det er en udfordring for alle i branchen. Foto: Scanpix/arkiv

Lyngby-Taarbæk Kommune har taget konsekvensen af afsløringerne i de såkaldte Panama Papers, hvor over 200.000 virksomheder, ejere og direktører angives for at have anvendt det panamanske selskab Mossack Fonseca til at undgå skattebetalinger.

På baggrund af afsløringerne har kommunens Socialdemokrater fået økonomiudvalget til at vedtage, at de banker, revisorer og advokater, kommunen arbejder sammen med, aktivt må tage afstand fra skatteunddragelse.

Det skriver lokalavisen Det Grønne Område.

- Det er et klokkeklart signal om, at vi ikke skal handle med virksomheder, der medvirker til skatteunddragelse. Det er vigtigt, at samfundet siger fra, så det kan høres. Derfor er det positivt, at hele økonomiudvalget bakker op, siger Lyngby-Taarbæk Kommunes viceborgmester Simon Pihl Sørensen til Det Grønne Område.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.