Kommune fokuserer på snyd og sort arbejde

Kontrolgruppen i Faxe Kommune vil fokusere på sort arbejde, efter at gruppen sidste år afslørede socialt bedrag for knap fem millioner.
I 2014 afslørede en kontrolgruppe i Faxe Kommune socialt bedrageri for knap fem millioner kroner.
I 2014 afslørede en kontrolgruppe i Faxe Kommune socialt bedrageri for knap fem millioner kroner. Foto: Colourbox/free

Kontrolgruppen i Faxe Kommune skal i det kommende år blandt andet gennemføre kontrolbesøg hos virksomheder i kommunen for at stoppe eksempelvis sort arbejde og finde borgere, der modtager sygedagpenge samtidig med, de arbejder. Det fremgår blandt andet af kontrolgruppens årsrapport, der netop er offentliggjort. Det skriver DAGBLADET Køge.

Gruppen har i løbet af 2014 afsløret socialt bedrageri for knap fem millioner kroner. I rapporten kan man læse, at gruppen i 2014 havde 136 sager, hvoraf de 47 endte med standsede udbetalinger og i flere tilfælde krav om tilbagebetaling.

Langt hovedparten af de 47 sager har handlet om enkeltpersoners snyd med forsørgelse. Men i det nye år vil gruppen altså også fokusere på sort arbejde.

Og det er en vigtig indsats, mener Dorte Nybjerg (V), der er formand for Erhvervs- og Kulturudvalget i Faxe Kommune, som kontrolgruppen hører under.

- Det er vigtigt, at kontrolgruppen i et samarbejde med andre myndigheder fortsætter med virksomhedskontrollerne for at afsløre personer, som får udbetalt sygedagpenge eller kontanthjælp, selvom de går på arbejde, siger hun til DAGBLADET Køge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.