Kommune får smæk: I giver for mange førtidspension

Ankestyrelsen tvinger Aalborg Kommune til at rette ind og give færre førtidspensioner.
I giver for mange borgere førtidspension, lyder beskeden til Aalborg Kommune
I giver for mange borgere førtidspension, lyder beskeden til Aalborg Kommune Scanpix / modelfoto

Aalborg Kommune nægter at have givet for mange personer en førtidspension end forudsat i regler og lovbemærkninger.

Men Ankestyrelsen er af den modsatte holdning og så bliver vi nødt til at ændre praksis, uden at vi af den grund lægger os fladt ned, siger beskæftigelsesrådmand Mai-Britt Iversen.

- Vi er ikke imod at lave flere ressourceforløb, før vi tilkender førtidspension, som krævet af Ankestyrelsen. Men det gælder bare om at finde et niveau, som både kommune og borgere kan leve med, siger hun til P4 Nordjylland.

243 personer i Aalborg fik tilkendt førtidspension i fjor - af dem var 33 under de 40 år, hvor man kun undtagelsesvist må give.

Ankestyrelsen har set på otte aalborgensiske førtidspensions-sager. Halvdelen af dem er i strid med regler og praksis. Den anden halvdel mangler væsentlige oplysninger.

Medlemmerne af Beskæftigelsesudvalget samt Familie og Socialudvalget tager resultatet til efterretning - men ønsker også en debat om, hvorvidt barren for at få førtidspension er sat alt for lavt.

- Jeg fatter ihvertfald ikke, hvis vi skal give halvt så mange personer førtidspension, som vi gør nu. Det synes jeg simpelthen ikke lyder rigtig, siger Mai-Britt Iversen til P4 Nordjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.