Kommune dropper Dannebrog: For dyrt i arbejdstimer

Herning Kommune vil skifte Dannebrog ud med event-flag.
- Når vi skal spare penge, er det her et af de steder, som måske er flødeskum på kagen i forhold til at skære på andre kerneområder, siger 2. viceborgmester i Herning Kommune, Dennis Flydtkjær (DF).
- Når vi skal spare penge, er det her et af de steder, som måske er flødeskum på kagen i forhold til at skære på andre kerneområder, siger 2. viceborgmester i Herning Kommune, Dennis Flydtkjær (DF). Foto: Scanpix arkiv

Det er ikke kun festligt og smukt, når Dannebrog blafrer i vinden langs vejen ved diverse arrangementer rundt om i Danmarks byer. Det kan også blive en dyr omgang.

Det har Herning Kommune nu taget konsekvensen af, skriver dr.dk.

I stedet for at flage med Dannebrog vil den jyske kommune fremover flage med et event-flag, når der er arrangementer i for eksempel Messecenter Herning.

Fordelen ved event-flagene er, at de ikke skal tages ned hver aften inden solnedgang, som det er tilfældet med Dannebrog.

Dermed undgår kommunen at skulle betale for de mange arbejdstimer, der går til at hejse flagene op og ned. Arbejdstimer som vel at mærke ofte ligger uden for normal arbejdstid.

Beslutningen kommer i forbindelse med en større sparerunde, og kommunen forventer, at kunne spare 200.000 kroner om året ved at droppe Dannebrog, skriver dr.dk.

- Når vi skal spare penge, er det her et af de steder, som måske er flødeskum på kagen i forhold til at skære på andre kerneområder, siger 2. viceborgmester i Herning Kommune, Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti til DR.

På almindelige flagdage vil Dannebrog stadig vaje i vinden, skriver dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.