Kommune brugte 300.000 kr. på at uddele 800.000 kr. i feststøtte

Når Københavns Kommune hvert år fordeler 800.000 kroner i støtte til små og store events fra 'arrangementspuljen', koster det samtidig cirka 300.000 kroner i administration.
Københavns Rådhus
Københavns Rådhus Foto: Scanpix arkiv

Når Københavns Kommune hvert år fordeler 800.000 kroner i støtte til små og store events fra 'arrangementspuljen', koster det samtidig cirka 300.000 kroner i administration, skriver metroxpress.

Det viser dokumenter fra Teknik- og Miljøforvaltningen, som styrer puljen.

- Det lyder til at være helt ude af proportioner, lyder det fra Roger Buch, kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- For 300.000 kroner kan man jo næsten have en hel medarbejder eller i hvert fald to tredjedele medarbejder siddende i et helt år til at administrere sådan en opgave. Det er ikke en særlig effektiv måde at gøre tingene på, uddyber han.

De Konservatives formand i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation, Jakob Næsager, er enig.

- Det er fuldstændig hul i hovedet, at så mange penge skal ende i bureaukrati og administration i stedet for at komme borgerne til gode. Man kunne lige så godt smide pengene direkte i skraldespanden, mener Jakob Næsager, der netop har fået nedstemt et forslag om, at der bør indføres en bagatelgrænse for, hvor lille et beløb, man kan ansøge om.

- For hvis hvem som helst kan søge for femogtyve øre, så er det jo klart, det er dyrt at administrere, siger han til metroxpress.

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra teknik- og miljøborgmester Morten Kabell. Men hans forvaltning oplyser, at det fremover bliver billigere at administrere puljen, da man i højere grad vil give støtte til større arrangementer og kun have to ansøgningsrunder hvert år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.