Kommune begik fejl: Betaler millioner tilbage til kontanthjælpsmodtagere

247 kontanthjælpsmodtagere i Aalborg skal have penge tilbage.
En fejl i sagsbehandlingen i forbindelse med loven om gensidig forsørgerpligt, der trådte i kraft d. 1. januar 2014, betyder, at Aalborg Kommune nu betaler penge tilbage til 247 kontanthjælpsmodtagere.
En fejl i sagsbehandlingen i forbindelse med loven om gensidig forsørgerpligt, der trådte i kraft d. 1. januar 2014, betyder, at Aalborg Kommune nu betaler penge tilbage til 247 kontanthjælpsmodtagere. Foto: Søren Elkrog Friis

6,6 millioner kroner.

Det bliver regningen for Aalborg Kommune, der skal betale ydelser tilbage til de 247 kontanthjælpsmodtagere, der har samlevere med job, fortæller DR Nordjylland.

Pengene skal findes i næste års budget, siger Anna Kirsten Olesen, der er medlem af beskæftigelsesudvalget for Socialdemokraterne.

- Borgerne skal have de penge, de har retskrav på, siger hun til DR Nordjylland.

Anne Kirsten Olesen siger, at der ingen vej er udenom: Pengene skal findes i næste års budget. Hvis der er noget, vi ikke synes er fair i den kommunale økonomi, så må vi tilbage og forhandle med regeringen.

Det var en fejl i sagsbehandlingen, i forbindelse med loven om gensidig forsørgerpligt, der trådte i kraft d. 1. januar 2014, der gør, at Aalborg Kommune betaler pengene tilbage.

Fejlen har været kendt et stykke tid, som Avisen.dk også tidligere har beskrevet. Men det er bare først nu beløbet er blevet gjort endeligt op i Aalborg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.