Kommentator: Valgkamp i gang efter påske

Uanset om statsministeren har udskrevet valg eller ej, så er valgkampen i gang efter påske, siger politisk kommentator.
S er i offensiven, blandt andet med flere kampagner. Et valg er nært forestående og efter påske vil valgkampen reelt være i gang, siger kommentator.
S er i offensiven, blandt andet med flere kampagner. Et valg er nært forestående og efter påske vil valgkampen reelt være i gang, siger kommentator. Søren Bidstrup, Scanpix

I går indledte S en ny kampagne med titlen ‘Det går fremad i Danmark’. Den er endnu et tydeligt tegn på, at et valg er nært forestående, siger flere politiske iagttagere.

Søs marie Serup siger til BT, at den næste offensiv fra Socialdemokraterne vil komme i en valgkamp.

De har ikke råd til flere kampagner i den størrelsesorden, siger hun og opfordrer partilederne til at bruge påsken til afslapning:

-Når påsken er overstået, er valgkampen i gang, uanset om valget er udskrevet. Så det er utrolig klogt at bruge påsken til at slappe af, siger hun til BT.

Gode meningsmålinger

Socialdemokraterne kørte i marts måned en kampagne på indvandrerområdet - med et strammer-budskab: ‘Kommer du til Danmark, skal du arbejde’ og ‘Stramme asylregler og flere krav til indvandrere’, lyder parolerne. Den kampagne har, ifølge flere meningsmålinger, mobiliseret vælgere fra DF til S.

En måling fra Greens Analyseinstitut kort efter kampagnens offentliggørelse gav Socialdemokraterne 24,4 procent af stemmerne. DF stod til 17,2 procent.

Sammenligner man med for et lille år siden, er det en markant fremgang til Socialdemokraterne, som sidste år i maj fik en vælgerlussing på 15,7 procent, mens DF kunne mønstre 23,1 procent af stemmerne.

Vil kapre fra V

Den seneste kampagne med budskabet om at ‘det går fremad i Danmark’ har til formål at kapre V-vælgere, mener Søs Marie Serup.

Også Thomas Larsen, der er politisk kommentator på Berlingske, tror på valg lige rundt om hjørnet. Til BT siger han:

-Der er flere meningsmålinger, der peger i retning af, at hele rød blok går frem, og det giver god mening at udskrive valg, mens der er fremdrift. I øvrigt så er hele S-kampagnen bygget op om et snarligt valg, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.