Kommentator: Esben Lunde-sag flytter fokus fra V-politik

Sagens om Esben Lundes Larsens habilitet er blot endnu en personsag i lang række, der slider på regeringen.
Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) husker ikke, om han i sit virke som kommunalpolitiker blev sendt uden for døren, når byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune behandlede et vindmølleprojekt ved Stauning Lufthavn. Esben Lunde Larsen er ellers kommet i modvind, fordi han i foråret lagde politisk pres på Trafikstyrelsen i sagen, der drejer sig om opførelse af vindmøller ved Stauning Lufthavn, og som han har personlige, økonomiske interesser i. Det samme har hans far og bror. /ritzau/ (Line Ørnes Søndergaard/POLFOTO/arkiv)
Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) husker ikke, om han i sit virke som kommunalpolitiker blev sendt uden for døren, når byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune behandlede et vindmølleprojekt ved Stauning Lufthavn. Esben Lunde Larsen er ellers kommet i modvind, fordi han i foråret lagde politisk pres på Trafikstyrelsen i sagen, der drejer sig om opførelse af vindmøller ved Stauning Lufthavn, og som han har personlige, økonomiske interesser i. Det samme har hans far og bror. /ritzau/ (Line Ørnes Søndergaard/POLFOTO/arkiv) Foto: ØRNES SØNDERGAARD LINE/POLFOTO

Spørgsmålet om uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsens personlige økonomiske interesser i et vindmølleprojekt under hans tid i Rinkøbing-Skjern Kommune kommer i kølvandet på flere personsager i Venstre.

Men selvom rækken af beskyldninger er lang og slider på regeringen, så mener politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis Troels Mylenberg, at man skal passe på med at overvurdere deres betydning.

- Man behøver jo ikke at have taget den store, udvidede folkeskoleeksamen for at se, at regeringen selvfølgelig ikke ønsker alle de her sager. Hver gang der er de her sager, så flytter det fokus fra det, som man gerne vil - nemlig at snakke politik, siger Mylenberg og tilføjer:

- Omvendt tror jeg også, at i dagens politiske billede er det mere reglen end undtagelsen, at enhver regering har sådan nogle sager, der bare kører løbende, fordi det politiske er blevet så utrolig personfikseret.

Mylenberg mener, at en stor del af den politiske samtale styres af opfattelserne af politikerne som personer og ikke altid substansen. Det skyldes blandt andet, at en stor del af debatten finder sted på sociale medier, hvor det bliver meget personorienteret.

- Man skal også huske, at der er en masse underliggende dagsordner i enhver personsag. Der er en masse interesser gemt i de her sager fra andre, som vil have sagen til at blive stor og problematisk, end regeringen, siger den politiske kommentator.

Er befolkningen blevet mæt af at høre om personsager?

- Det tror jeg faktisk, at nogen af dem er. Det er klart, at nogle sager er så alvorlige, at man ikke bare skyder dem væk. Men for tiden er det jo mere overraskende, hvis en minister går i gennem hele sin periode uden at have en personsag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.