Komiker offentliggør anonymt brev efter indtrængen

Torsdag trængte to mænd ind i Omar Marzouks hjem. Samme dag modtog han et anonymt brev.
Omar Marzouks grænse er overskredet, efter at to mænd trængte ind i hans private bolig.
Omar Marzouks grænse er overskredet, efter at to mænd trængte ind i hans private bolig. Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix

- Klart, at du ikke føler dig dansk, for det er du ikke og bliver det aldrig. God tur hjem. Dansk ordsprog: Fisk og gæster lugter ilde på tredjedagen.

Sådan lyder et groft brev, som Omar Marzouk modtog anonymt torsdag.

Tidligere i oktober sagde komikeren til BT, at han ikke længere definerede sig som dansk, selv om han er født og opvokset i landet og præget af dansk mentalitet og danske værdier.

Det kom som kulminationen på en diskussion om danskhed i "Debatten" på DR2.

Samme dag, Marzouk modtog brevet med posten, trængte to ukendte personer ind i komikerens hus, men stak af, da han henvendte sig til dem.

Det har nu fået den 43-årige komiker til at respondere på brevets indhold i en besked delt på Facebook rettet til vedkommende, der har skrevet brevet.

- Om jeg er dansk eller ej, er ikke vigtigt for mig. Det her er mit hjem - hvis jeg flytter, så rejser jeg ikke hjem. Jeg forlader mit hjemland.

- Mit danske ordsprog til dig er: Nogle bygger læhegn, mens andre bygger vindmøller, skriver Marzouk, som opfordrer brevskriveren til ikke at underskrive sig anonymt.

Omar Marzouk fortalte efterfølgende Ekstra Bladet, at han overvejer at politianmelde episoden i hjemmet.

- Jeg var nede i kælderen, da jeg pludselig hørte noget ovenpå. Jeg troede, at det var min svoger, men da jeg kommer op, så står der to fremmede mænd i mit hjem. Jeg spørger, hvad fanden de vil, men de kigger bare på mig og tager flugten, sagde Marzouk til avisen.

- Det er jo et harmløst brev, men det er bare summen af bullshit, som man bliver træt af. Men i dag (torsdag, red.) kom det for tæt på. Det er ikke i orden, når folk dukker op på min adresse. Hold jer væk fra mine unger, sagde han til Ekstra Bladet.

Læs besked her: facebook.com/omar.marzouk/?fref=ts

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.