Komiker går ind i fodboldklub: "Kommer til at bruge latterligt mange penge"

Andreas Bo satser tid og penge på dansk fodboldklub.
Komikeren Andreas Bo vil bygge fodboldklub op fra bunden.
Komikeren Andreas Bo vil bygge fodboldklub op fra bunden. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/Arkiv

Komikeren Andreas Bo elsker fodbold. Han elsker sporten så meget, at han ikke kan lade være at involvere sig i det.

Han har tidligere siddet i bestyrelsen i HB Køge og er ambassadør for FC København. Men nu kaster han energi og penge i Danmarksserieklubben Rishøj Boldklub, som han vil bygge op fra bunden. 

Det skriver BT.

Og den sjove mand tager satsningen meget alvorligt. 

Latterligt mange penge

- Jeg kommer til at bruge latterligt mange penge på det, det ved jeg da godt, og hvis der mangler 50.000, køber jeg sikkert også en reklamevæg, men det er da lige meget, hvis der også er nogle andre, der gør det. Og jeg er da ikke blind for, at det også er noget sjov synlighed for mig. Det skal sgu nok hænge sammen, siger Andreas Bo til BT.

Han har udnævnt sig selv som elite-chef og vil udskifte klubnavnet til Køge Nord FC. Ambitionen er at rykke op i 2. division indenfor tre år og opbygge en loyal fanskare.

- Min ærlige ambition er, at selvom vi ligger i Danmarksserien eller 2. division, så møder der 2500 loyale mennesker op, siger Andreas Bo til BT.

Fodbold er underholdning

Andreas Bos opgave bliver at skaffe sponsorer, opbygge en ejerkreds og en egentlig ledelse. Når klubben er kommet i divisionerne, så skal der spillerkontrakter og drømme på bordet.

Har vil bevise, at fodbold i virkeligheden er underholdning.

Og klubben Union Berlin, hvor kammeraten Henrik Pedersen er træner, er forbilledet.

I Union Berlin har fansene selv har bygget deres stadion. Den loyalitet kan Andreas Bo godt tænke sig - bare på et plan, hvor man ved, at det er skidesjovt at komme hver lørdag eller søndag, siger han. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.