Kom med til kongelig 90-års fødselsdag

Der er sat 25.000 billetter til salg til dronning Elizabeths 90-års fødselsdag, der bliver fejret i maj næste år.
Dronning Elizabeth fylder 90 år den 21. april.
Dronning Elizabeth fylder 90 år den 21. april. Foto: Danny Lawson/PA WIRE/PRESS ASSOCIATION IMAGES

De kongelige fødselsdage plejer at have et strejf af glimmer og glamour, og når den engelske dronning Elizabeth fylder 90 i april næste år, er det ingen undtagelse.

Til festen, der kommer til at vare hele fire dage mellem den 12. og 15. maj, vil 900 heste og 1500 kunstnere fejre dronningen. Det er blandt andet musikere, dansere, kor og velkendte skuespillere og skuespillerinder. Det skriver The Telegraph.

Ud over det vil der være mulighed for de hurtige at overvære de kongelige kåber og kroner tæt på, efter 25.000 billetter til arrangementet blev sat til salg den 24. november. Der er allerede rift om sæderne, hvor de billigste billetter til de tre første aftner koster 580 kroner. Her vil dronningen ikke selv være til stede, men det vil andre medlemmer af den engelske kongefamilie.

På den sidste aften, hvor hovedpersonen selv dukker op til festen, vil billetterne koste mellem 790 og 2060 kroner. Er man heldig at score en af de dyre billetter, kommer man til at sidde ved siden af det kongelige kabinet og får adgang til en gæstesuite.

Men har man ikke pengene til at deltage i festlighederne, er der stadig håb for at smage på det royale liv. For i begyndelsen af næste år kan man deltage i en konkurrence om 5.000 gratis billetter til forfesten den sidste aften. Til forfesten går man gennem en park til Windsor Castle, hvor den fire dage lange fest finder sted.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.