Vold på jobbet

Kolleger til knivdræbt holder endnu et fagligt møde: Vi kræver svar

De ansatte på bostedet Lindegården holder onsdag formiddag et nyt fagligt møde i protest mod arbejdsforholdene. Samme dag besøger Mette Frederiksen (S) bostedet.
Mia Hansen og hendes kolleger skal onsdag formiddag diskutere problemerne på bostedet med den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, som kommer på besøg. Derefter holder de ansatte fagligt møde.
Mia Hansen og hendes kolleger skal onsdag formiddag diskutere problemerne på bostedet med den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, som kommer på besøg. Derefter holder de ansatte fagligt møde. Foto: Privatfoto

Nok er nok. Nu skal der ske noget for at forbedre arbejdsforholdene.

Sådan lyder det fra de ansatte på bostedet Lindegården, som onsdag formiddag går til endnu et fagligt møde. Det fortæller Mia Hansen, som de seneste uger i flere artikler på Avisen.dk har sat fokus på de ansattes arbejdsforhold på bostedet, hvor en psykotisk beboer i marts dræbte en medarbejder.

Så sent som for en uge siden holdt de ansatte fagligt møde i protest mod, at forholdene og sikkerheden på bostedet ikke er blevet bedre siden drabet. Nu går de altså til fagligt møde igen for at følge op på problemerne.

- Sidst sendte vi nogle spørgsmål til ledelsen og kommunen, som vi bad om svar på inden onsdag. I morgen går vi ud fra, at vi får svarene, og det er dem, vi skal diskutere på mødet, siger Mia Hansen til Avisen.dk.

Strejke eller ej

De ansatte kræver blandt andet svar på, om der er planer om at flytte de 10-12 beboere fra Lindegården, som egentligt er for syge til at være på bostedet, men i stedet burde være i behandlingspsykiatrien.

Hvad der præcist kommer ud af det faglige møde er for tidligt at sige, og afhænger også af de svar, der kommer, fortæller Mia Hansen.

- Der er nogle af mine kolleger, som siger, lad os strejke. Andre mener, at det ikke nytter noget alligevel, og så er der dem, som synes, det vil være synd for vores beboere, hvis vi strejker, siger hun.

Mette F. på besøg

Onsdag formiddag bliver i det hele taget travl for medarbejderne på Lindegården. Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, har nemlig annonceret, at hun besøger bostedet klokken otte onsdag morgen.

Det sker efter at medarbejderne har opfordret hende til at komme og tale med dem om forholdene.

- Vi vil invitere hende ned i det hus på bostedet, hvor jeg arbejder, så hun kan få en kop kaffe og en snak med medarbejderne og beboerne. Bagefter vil vi ansatte tale med hende om, hvad vi som personalegruppe oplever af problemer, og hvad vi mener, der bør gøres ved det, siger Mia Hansen.

Flere farlige syge på bostederne

Det store problem er ifølge de ansatte, at der er for få sengepladser i psykiatrien, og at socialpædagogiske bosteder som Lindegården derfor i stigende grad oplever at få beboere ind, som stadig er så syge og psykotiske, at de er til fare for sig selv og andre. Det på trods af at socialpædagogiske bosteder faktisk er tiltænkt velmedicinerede, stabile psykisk syge, som blot har behov for pædagogisk støtte.

De ansatte har faktisk inviteret både socialministeren og sundhedsministeren, dog uden at få svar. Til gengæld får de nu altså besøg af oppositionslederen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.