Koldblodigt drabsforsøg: Ung melder sig selv

23-årig reddede livet på grund af skudsikker vest under skyderi på Tagensvej. 22-årig har nu meldt sig selv.
To personer blev en lørdag aften i februar 2015 ramt af skud på Tagensvej på Nørrebro i København. Nu har den yngste af de to eftersøgte meldt sig selv til politiet.
To personer blev en lørdag aften i februar 2015 ramt af skud på Tagensvej på Nørrebro i København. Nu har den yngste af de to eftersøgte meldt sig selv til politiet. Foto: Kenneth Meyer/Polfoto

Efter flere ugers efterforskning er det lykkedes politiet at anholde en 22-årig mand, der sammen med sin bror mistænkes for at stå bag et drabsforsøg i København.

I kølvandet på drabsforsøget, der fandt sted 7. februar ved en Q8 tankstation på Tagensvej, valgte politiet at offentliggøre billeder og identiteter på den 22-årige og hans 28-årige bror.

- Den yngste henvendte sig selv tirsdag middag på politistationen med sin advokat, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

Storebroren, Ousama Touteh på 28 år, er stadig på fri fod, men politiet håber nu, at også han beslutter at melde sig selv. Han har kort sort hår og er almindelig af bygning.

Steffen Thaaning Steffensen ønsker ikke at fortælle, hvad den 22-årige har fortalt om hændelsen, hvor to mænd blev ramt af skud.

Det ene af ofrene er en 23-årig mand, der flere gange tidligere i december og januar er blevet forsøgt dræbt på åben gade i København.

Den 23-årige var iført en skudsikker vest. Derfor overlever han, selv om to skud ramte ham i brystet, lyder det fra Københavns Politi.

Han blev også såret i benene, mens det andet offer blev ramt i sin ene ankel.

- Drabsforsøget var koldblodigt, og det er klart, at vi hurtigst muligt skal have fjernet personer, der finder det i orden at skyde med skarpt i København, har Steffen Thaaning Steffensen tidligere udtalt.

De to brødre, der er af marokkansk afstamning, affyrede ifølge politiet mindst otte skud ud af vinduet fra en grå Skoda Superb mod en Mercedes.

Heri sad den 23-årige og fire andre.

Ifølge politiet har brødrene en vis tilknytning til gruppen Brothas. Vreden mod den 23-årige bunder i noget "internt fnidder," lyder det.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.