Koks med bilfri søndag: "Borgerne er til grin for deres egne penge"

Det vil koste 4,7 millioner kroner at afholde bilfri søndag i København.
Det vil koste 4,7 millioner kroner at afholde bilfri søndag, hvor blandt andet H.C. Andersens Boulevard (billedet) skal være fri for motorstøj og bilos.
Det vil koste 4,7 millioner kroner at afholde bilfri søndag, hvor blandt andet H.C. Andersens Boulevard (billedet) skal være fri for motorstøj og bilos. Foto: Scanpix/arkiv

Politisk er der flertal for at forvise bilerne fra Københavns gader den 18. september i år, men nu er der usikkerhed om økonomien

Det skriver DR P4 København.

Det vil koste 4,7 millioner kroner at afholde bilfri søndag, hvor blandt andet H.C. Andersens Boulevard skal være fri for motorstøj og bilos.

Der er imidlertid ikke sat penge af til dagen i budgettet, og pengene skal derfor findes ved den såkaldte overførselssag, hvor partierne forhandler om fordelingen af Københavns overskudsskattekroner fra sidste år.

Men De Konservatives Jakob Næsager siger nu, at han har tænkt sig at bruge sin vetoret under forhandlingerne. Han vil ikke poste én eneste krone i projektet.

- Vi ønsker ikke at medvirke til at finde de penge. Vi synes, at det er fjolleri, og at borgerne er til grin for deres egne penge, siger Jakob Næsager til DR P4 København.

De 4,7 millioner kroner skal blandt andet skal gå til skiltning, afspærring af veje, reklame og kommunikation.

Forhandlingerne om de overskydende penge i København starter efter påske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.