Kørte kronprinsen over lukket bro: Støjbergs kæreste slipper for tiltale

Statsadvokaten i Viborg dropper at rejse tiltale.
En af kronprinsens mest omtalte køreture er endt med, at ingen bliver tiltalt i sagen.
En af kronprinsens mest omtalte køreture er endt med, at ingen bliver tiltalt i sagen. Foto: SCANPIX arkiv

Det får ingen retslige konsekvenser for en PET-livvagt og en chauffør fra kongehuset, at de fragtede kronprins Frederik over den stormlukkede Storebæltsbro.

Statsadvokat Jan Reckendorff fra Statsadvokaten i Viborg har besluttet ikke at rejse tiltale mod den nu tidligere sigtede livvagt og chaufføren fra kongehuset. Det bekræfter statsadvokaten selv over for Ekstra Bladet:

- Det kan efter min opfattelse imidlertid ikke afvises, at de pågældende – på grund af kommunikationen og de omstændigheder, hvorunder bommene til broen blev åbnet - har haft den opfattelse, at de gerne måtte krydse broen, siger statsadvokat Jan Reckendorff - læs statsadvokaturens pressemeddelelse i sagen - klik HER.

Det vakte stor opstandelse - også uden for Danmark - da kronprins Frederik susede over den lukkede Storebæltsbro, mens stormen Egon rasede over landet i januar i år.

Flere bilister holdt i kø ved broen, og de undrede sig over den royale særbehandling. Hurtigt var kongehuset og PET ude at beklage episoden, der fandt sted, da kronprins Frederik skulle fragtes hjem fra en sportsfestlighed i Jyske Bank Boxen i Herning.

Sagen blev endnu mere pikant, da Ekstra Bladet kunne afsløre, at livvagten, som blev sigtet i sagen, privat danner par med landets nuværende integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Jeg kan bekræfte, at det var Claus, der kørte livvagt-bilen den aften. Og Claus er typen, der aldrig nogensinde lader nogen i stikken, og det gælder naturligvis også, når det er kronprinsen, det handler om, sagde Inger Støjberg i april til Ekstra Bladet.

Nu er hendes Claus ikke længere sigtet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.