Kønsskiftet mand: Måtte ikke klæde om med kvinder

Hun blev født som mand og ligner en mand, men på cpr-nummeret er 37-årige Ibi-Pippi en kvinde. Men hvilket omklædingsrum skal hun benytte i svømmehallen? Kvindernes eller mændenes?
ARKIVFOTO: - Jeg føler ubehag ved at benytte mændenes rum. Og så blev jeg henvist til et handicaprum, fordi de syntes min tilstedeværelse virker stødende for de andre gæster. Det er dybt krænkende, siger Ibi-Pippi til BT.
ARKIVFOTO: - Jeg føler ubehag ved at benytte mændenes rum. Og så blev jeg henvist til et handicaprum, fordi de syntes min tilstedeværelse virker stødende for de andre gæster. Det er dybt krænkende, siger Ibi-Pippi til BT. FOTO: Morten Dueholm/Scanpix

- Jeg føler mig som en lesbisk kvinde, fanget i en mands krop, fortæller Ibi-Pippi Orup Hedegaard til BT.

Hun forklarer, at det derfor var en naturlighed for hende at benytte kvindernes omklædningsrum, da hun tirsdag var i Viborg Svømmehal for at svømme et par baner. Hendes CPR-nummer ender på lige tal, så juridisk set er hun en kvinde.

Men hendes mandlige ydre skabte panik blandt kvinderne i omklædningsrummet og bademesteren måtte tilkaldes. Han henviste Ibi-Pippi til mændenes omklædningsrum, hvilket ikke huede hende.

Hun har en tissemand

- Jeg føler ubehag ved at benytte mændenes rum. Og så blev jeg henvist til et handicaprum, fordi de syntes min tilstedeværelse virker stødende for de andre gæster. Det er dybt krænkende, siger Ibi-Pippi til BT.

Svømmehallens inspektør, Joan kær Andersen, erkender at de står overfor en udfordring, da de skal tage hensyn til alle af svømmehallens gæster.

- Jeg kan godt forstå, at vores gæster bliver forvirrede. Hun ligner en mand med en tissemand og ingen bryster. Derfor bliver hun henvist til et separat rum, når hun ikke vil være i herre-omklædningsrummet, forklarer svømmehals-inspektøren til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.