Køer stak af midt i villakvarter: Hjemmeværnsfolk måtte indfange dem

Tre kække kreaturer brød pludselig ud i friheden.
Halløj i Kolding: Tre kåde kvier besluttede pludselig at stikke af og fik en nat i friheden, inden de blev indfanget. Køerne på billedet har ikke noget med sagen at gøre, selvom de muuuhligvis kunne finde på at gøre noget lignende.
Halløj i Kolding: Tre kåde kvier besluttede pludselig at stikke af og fik en nat i friheden, inden de blev indfanget. Køerne på billedet har ikke noget med sagen at gøre, selvom de muuuhligvis kunne finde på at gøre noget lignende. Foto: Scanpix / arkiv.

Tre kvier fra Alpedalens Kogræsser-laug i Kolding har været på springtur. I går skulle kvierne på græs, men det lykkes dem at bryde gennem et dobbelt hegn og ud i friheden.

- Når de kommer inde fra stalden, så er de ofte lidt vilde og voldsomme i det, og måske også lidt nervøse. De er formentlig blevet forskrækkede, og så er de tonset igennem et elektrisk hegn, siger Jens Houborg fra Alpedalens Kogræsser-laug.

Et kogræsserlaug er en forening, der ejer nogle kreaturer, der bruges til naturpleje inden de slagtes og ender i medlemmernes frysere.

Jagten på de løse kvier foregik i et boligkvarter i den vestlige del af Kolding, og flere havde de nervøse kvier ganske tæt på. Den ene kvie blev hurtigt indfanget, mens de to andre forsvandt ad villavejen Brennerpasset.

- I løbet af aftenen og natten er de dukket op rundt omkring, men først her tidligt på morgenen er de blevet lukket inde i et område mellem tre boligblokke, fortæller Jens Houborg.

Det var tre hjemmeværnsfolk, der var på vej hjem fra øvelse, der fik lokket kvierne ind mellem blokkene.

- Det var tre gutter, der havde været oppe i atten timer, da de mødte kvierne, og så forsatte de vagten, siger Jens Houborg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.