Kødbolle afgjorde gadehunds skæbne

Det hjemløse gadekryds fik en kødbolle af svensk ekstremløber. Og så fulgte hunden ham næsten 700 kilometer gennem det vildeste terræn.
Efter at have gået grueligt meget igennem, har Arthur det godt.
Efter at have gået grueligt meget igennem, har Arthur det godt. Krister Göransson/Peak Performance

Det er så rørende, at det kunne blive til alletiders Disney-film. Men historien er skam sand. En sydamerikansk gadehund fra Ecuador har fået et helt nyt liv, efter den fulgte en gruppe svenske ekstrem-løbere på en vanvittigt udmattende tur gennem næsten ufremkommeligt terræn.

Vilde jungler og brusende floder

Medierne verden over svømmer da også over af historier om Arthur, som hunden er blevet døbt. Hunden mødte sin skæbne, da den overværede holdkaptajn Mikael Lindnord og hans Team Peak Performance spise en dåse kødboller, før de begav sig ud på det 690 kilometer lange verdensmesterskab i ekstremsporten adventure racing. Et løb, hvor deltagerne både skal trekke, cykle på mountainbikes og sejle.

Lindnord gav hunden en af kødbollerne - og fik en ven for livet.

Den forhutlede vovse bestemte sig nemlig for at følge efter de svenske ekstremløbere på den tur, som de selv har betgenet som en af de hårdeste, de har været på.

Ruten gik gennem vilde jungler, over brusende floder og bjerge og gennem mudret terræn. Hele tiden var hunden tæt ved løberne.

Kamp om udrejsetilladelse

- En normal hund ville blive temmelig træt bare af en almindelig træning. Arthur blev selvfølgelig også træt, men han kæmpede bare videre, sagde en af holddeltagerne, Staffan Björklund, efterfølgende.

Og naturligvis kunne løberne ikke bare slippe hunden - som undervejs var blevet døbt Arthur - da de var færdige med den strabadserende tur.

De bestemte sig for at tage deres nye rejsekammerat med hjem til Sverige, hvilket først virkede nærmest umuligt, fordi myndighederne ikke ville lade hunden forlade landet. Dyreværns-organisationer tog kampen op, og det ente med, at Arthur fik udrejsetilladelse.

Nu får han kærlighed

Og i sidste uge kom hunden så til Sverige, hvor den nu skal være i karantæne i 120 dage. Bagefter flytter Arthur ind hos sin nye 'far', holdkaptajn Michael Lindnord, som ikke tror, at vovsen får nogle problemer med at vænne sig til at bo i Sverige.

- Han er har levet på gaden hele sit liv og er blevet sparket og slået og har ikke fået nogen kærlighed overhovedet. Han kommer til at klare det godt, siger han til Aftonbladet.

Team Peak Perfomance fortæller mere om Athur på Facebook

Arthur veg ikke fra ekstremløbernes side. Foto: Krister Göransson/Peak Performance

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.