Københavnsk oksekød indeholdt salmonella
Der er fundet salmonella i et oksekødprodukt, og kødet bliver derfor trukket tilbage ifølge Fødevarestyrelsen.
Der er fundet salmonella i et oksekødprodukt, og kødet bliver derfor trukket tilbage ifølge Fødevarestyrelsen.
Der er fundet salmonella i et oksekødprodukt, og kødet bliver derfor trukket tilbage ifølge Fødevarestyrelsen. Foto: Photographer: Eugene Sergeev/free


Der er fundet salmonella i hakket oksekød fra firmaet Frank"s Kød Engros i København, der derfor tilbagekalder hakket oksekød 12 procent.

Det hakkede kød, som der er fundet salmonella i, er produceret 23. april og mindst holdbart til 24. april. Det fremgår af Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Med andre ord er sidste holdbarhedsdato altså overskredet, men det kan ifølge Fødevarestyrelsen ikke udelukkes, at nogle af køberne har frosset kødet ned, og derfor er det vigtigt at få advarslen ud.

Hakkekødet er blevet solgt til forskellige firmaer på Sjælland. Det gælder blandt andet Lynge Kro i Lynge, Café Hanne i Kastrup og Orion i Hillerød.

Hvis varerne ikke varmebehandles eller gennemsteges, kan der opstå salmonella-infektion.

Symptomerne er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Fødevarestyrelsen anbefaler forbrugere, der har købt det dårlige kød at levere varen tilbage til leverandøren eller kassere den.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.