Københavnsk burgerbar vil sælge dildoer og pisk til maden

Den omdiskuterede burkerkæde Hot Buns barsler med en kombineret burgerbar og sexshop. Her skal personalet være iklædt lingeri.
Fra torsdag kan du bestille din burger af en ansat i frækt lingeri. Arkivfoto.
Fra torsdag kan du bestille din burger af en ansat i frækt lingeri. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

- To burgere, en dildo og en pisk, tak!

Fra på torsdag kan du afslutte byturen i København med en takeaway-burgermenu og lidt kinky sexlegetøj - alt sammen serveret af kvinder iført sexet lingeri, når Hot Buns i Gothersgade åbner en kombineret burgerbar og sexshop. Det skriver metroxpress.

For det er oplagt at pifte aftenen lidt op, hvis man har været ude at drikke og har scoret eller skal hjem med kæresten, mener indehaver Mathias Kær. Og der dur burgerbarens nuværende uniform med hotpants og nedringede tanktops, der i foråret vakte stor debat, ikke længere.

Men Hot Buns går for langt, mener konsulent i fagforbundet 3F og tidligere DSU-formand Camilla Schwalbe, der i foråret kritiserede Hot Buns" kvindesyn.

- Det her er udtryk for en unødvendig sexisme, og personligt synes jeg, at det er usmageligt. Det er ærgerligt for arbejdsmarkedet, at vi bevæger os i en retning, hvor alt skal være sexisitisk, siger Schwalbe, der til daglig sidder i kommunalbestyrelsen i Taarnby

Hos Dansk Kvindesamfund kan næstforkvinde Ulla Tornemand heller ikke se, hvad lingeri skal på en burgerbar.

- Kvinder bliver seksualiseret i massiv grad, og vi ved, at det har konsekvenser. Det her sted fratager kvinder magt, for det opfordrer kunderne til at kigge på dem og blive liderlige af det, siger hun og påpeger spiseforstyrrelser og lavere selvværd som mulige konsekvenser.

Mathias Kær er forberedt på, at ikke alle vil bryde sig om konceptet.

- Er der mere kød på det ben? Vi har haft den ligestillingsdebat tidligere. Hvis folk ikke kan lide det, kan de gå et andet sted hen, siger han

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.