Københavns Lufthavn overvejer ønske om skudsikre veste

Sikkerhedspersonalet i lufthavnen vil gerne have skudsikre veste. Lufthavnen bekræfter, at man undersøger, om medarbejdernes udstyr følger med tiden.
- Vi undersøger løbende om medarbejdernes værnemidler følger med tiden og giver medarbejderne den bedste sikkerhed, siger sikkerhedschef Johnnie Müller i Københavns Lufthavn.
- Vi undersøger løbende om medarbejdernes værnemidler følger med tiden og giver medarbejderne den bedste sikkerhed, siger sikkerhedschef Johnnie Müller i Københavns Lufthavn. Claus Bech/Scanpix

Sikkerhedspersonalet i Københavns Lufthavn er bekymrede for deres egen sikkerhed.

Derfor vil de gerne have udleveret skudsikre veste, når de går rundt og patruljerer i lufthavnens ankomst- og afgangshal, fortæller deres fagforening, VSL, onsdag til Avisen.dk.

Ønsket er formidlet videre til lufthavnens ledelse, og sikkerhedschef Johnnie Müller fra Københavns Lufthavn bekræfter, at der er sat et arbejde i gang for at undersøge, om sikkerhedspersonalet i lufthavnen har det rigtige udstyr.

Der kommer en endelig afgørelse til sommer.

- Vi undersøger løbende om medarbejdernes værnemidler følger med tiden og giver medarbejderne den bedste sikkerhed. 

- Derfor har vores samarbejdsudvalg også for noget tid siden sat et arbejde i gang med at undersøge dette, hvor vi afventer en konklusion i løbet af sommeren, siger Johnnie Müller i en skriftlig kommentar til Avisen.dk.

Bekymret for egen sikkerhed

Sikkerhedspersonalet begrunder blandt andet deres ønske med, at politiet i lufthavnen allerede går rundt med skudsikre veste. 

Samtidig påpeger Ulla Thygesen, der er faglig sekretær i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening, VSL, at angrebet i Bruxelles er endnu et eksempel på, at lufthavnen er et oplagt terrormål.

Og det påvirker de 1000 sikkerhedsarbejdere, der har Københavns Lufthavn som deres faste arbejdsplads.

- Det, der bekymrer dem mest, er selvfølgelig egen sikkerhed. Deres arbejde er at holde styr på sikkerheden for alle andre, men hvad gør de for at sikre dem selv? Det er en bekymring. Og jeg ved, der har været et ønske fra flere om at få skudsikre veste, siger Ulla Thygesen til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.