Køb tilbuddene i ro og mag: Ingen Black Friday-panik

Butikker forventer stille og rolig Black Friday
I 2008 blev en ansat i Walmart trampet ihjel, da 200 personer brød gennem dørene til supermarkedet på Black Friday.
I 2008 blev en ansat i Walmart trampet ihjel, da 200 personer brød gennem dørene til supermarkedet på Black Friday. Foto: Arkiv/Gorm Kallestad/Scanpix

I USA er Black Friday forbundet med tumult og lange køer. 

I 2008 blev en ansat i Walmart trampet ihjel, da 200 personer brød gennem dørene til supermarkedet på Black Friday.  

Men selvom en del danskere har taget tilbudsjagten til sig, forventer et par af butikkerne, der holder Black Friday, en helt fredelig begivenhed.

Bilka har meldt ud, at der hele december er døgnåbent i 17 supermarkeder. Det starter ved midnattorsdag, og Black Friday-tilbuddene på fødevarer gælder fra klokken 02 til 06.

- Så derfor bliver det også anderledes i år, for man behøver ikke ligge udenfor hele natten med sine kaffe på termokande, men kan komme ind og varme sig, til de øvrige tilbud træder i kraft klokken 6 fredag morgen, siger Kasper Reggelsen, kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked, der ejer Bilka.

Dansk Supermarked er selv spændte på, hvor mange der bliver trukket op af sengen af de natlige mad-tilbud.

Kæden forventer nu ingen tilbuds-optøjer, men har vagter på hver nat op til jul af hensyn til personalets og kundernes tryghed.

Også elektroknik-kæden Power forventer, at det kommer til at foregå på en ”stille og rolig dansk måde”. Og at køerne bliver meget kortere, end når kæden holder varehusåbninger. Sidst trak det 2000 kunder, der lå i kø udenfor butikken i Randers.

Man forventer et par hundrede i kø, og de bliver lukket ind i hold. Hvis der mod forventning bliver brug for det, har Power en aftale om, at der er vagter stand-by, som kan tilkaldes.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.