Knust kongehus begraver prinsessens mand

Johan Martin Ferner, der var gift med den norske kong Haralds søster, prinsesse Astrid, bliver mandag bisat. Han blev 87 år gammel.
Den norske kong Harald har mistet sin svoger.
Den norske kong Harald har mistet sin svoger. Foto: Martin Meissner/AP

Det var et norsk knust kongehus, der den 24. januar modtog den sørgelige besked om, at kong Haralds svoger, Johan Martin Ferner, var sovet stille ind, 87 år gammel.

Ferner var gift med kong Haralds søster, prinsesse Astrid, og derfor er hele familien i dag mandag samlet for at tage den sidste afsked.

Således deltager Norges regentpar, kronprinspar, prinsesse Märtha Louise og hendes mand, Ari Behn, alle i begravelsen fra Holmenkollen kapel i Oslo klokken 13.

I en meddelelsen vedrørende bisættelsen fortæller det norske kongehus videre, at kong Harald har besluttet, at der skal flages på halvt ind til jordpåkastelsen.

- Det er med stor sorg, at vi har modtaget det triste budskab om, at Johan Martin Ferner er sovet ind. Vores tanker går til prinsesse Astrid og hendes nærmeste, som har mistet en god ægtemand, far, svigerfar og bedstefar, lød kondolencen fra kong Harald på dødsdagen.

Prinsessens ægteskab med Ferner i 1961 vakte stor forargelse, fordi han var fraskilt. Ferner fik aldrig en kongelig titel, og det norske kongehus har siden prinsessens ægteskab med Johan Martin Ferner omtalt hende prinsesse Astrid, fru Ferner.

Ferner arbejdede som forretningsmand, og derudover udmærkede han sig som sportsmand inden for sejlsport, da han som ung vandt sølvmedaljer under sommer-OL i 1952.

Prinsesse Astrid og Johan Martin Ferner fik fem børn sammen.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.