Knap otte ton kokain fundet gemt i fiskemel

Ecuadors politi har gjort sin største narkofangst i år, da flere ton kokain blev beslaglagt i havneby.
Næsten otte ton kokain er blevet beslaglagt i en havneby i Ecuador. Stoffet havde kurs mod Mexico, men det blev forhindret af politiet. Genrefoto
Næsten otte ton kokain er blevet beslaglagt i en havneby i Ecuador. Stoffet havde kurs mod Mexico, men det blev forhindret af politiet. Genrefoto Foto: Colourbox/free

Forklædt som fiskemel skulle 7,8 ton kokain angiveligt sejles fra en havneby i Ecuador til Mexico.

Forsendelsen blev dog forhindret af efterretningsagenter i Ecuador, der fik fingre i kokainen, før stofferne nåede ud af landet, skriver avisen El Comercio.

Fangsten er den største, Ecuador har konfiskeret i år.

De mange ton kokain blev fundet blandt sække med fiskemel i operationen Huracàn de la Costa (Orkankysten, red.), hvor efterforskere har sat fokus på fordækte aktiviteter på havnen i Guayaquil.

Det var en politihund, der fik færten af narkotika i en metalbeholder. Beholderen var ved at blive eksporteret til Manzanillo, en kystby i Mexico, skriver El Comercio.

Da betjente begyndte at undersøge forsendelsen, fandt de 150 sække med kokain blandt 400 sække fiskemel.

Ifølge nyhedsbureauet dpa er adskillige personer blevet anholdt i forbindelse med beslaglæggelsen.

Så sent som i weekenden lykkedes det politiet at opsnuse og sætte en stopper for endnu en kæmpe narkoleverance fra samme foderfirma.

Her blev der fundet 3,4 ton af det dyre pulver. Kokainen blev fundet i 76 ud af 442 sække med dyrefoder. Også denne forsendelse havde Manzanillo som destination, rapporterer El Comercio.

Ved denne lejlighed blev tre udlændinge og en ecuadorianer anholdt. Sidstnævnte skulle angiveligt stå i spidsen for eksportvirksomheden.

I alt har politiet i Ecuador beslaglagt 41 ton kokain i år, oplyser landets indenrigsministerium ifølge dpa.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.