Knap 40 mennesker frygtes omkommet i bådulykke i Guinea

Oven i ebola-katastrofen er Guinea også blevet ramt af tragedie til søs.
Guineas premierminister, Mohamed Said Fofana, besøgte søndag det område, hvor en båd med 61 om bord kæntrede. 40 frygtes omkommet i ulykken. Her ses premierministeren på et billede fra august. Arkivfoto
Guineas premierminister, Mohamed Said Fofana, besøgte søndag det område, hvor en båd med 61 om bord kæntrede. 40 frygtes omkommet i ulykken. Her ses premierministeren på et billede fra august. Arkivfoto Foto: Cliff Owen/AP

18 personer er bekræftet omkommet, og 20 andre savnes fortsat, efter at en båd fredag kæntrede ud for Guineas sydlige kyst. Myndighederne regner ikke med at finde nogen af de savnede i live.

Tragedien til havs kommer, samtidig med at den vestafrikanske nation er ramt af det værste udbrud af ebola nogensinde med indtil videre næsten 800 døde.

Ulykken skete, da en træbåd med 61 personer om bord i høj sø kolliderede med et væsentligt større fartøj. Umiddelbart efter ulykken blev 18 personer reddet.

Redningsfartøjer har endnu ikke indstillet eftersøgningen af andre ofre for ulykken, men "efter tre dage og to nætter er der ikke længere håb om at finde overlevende", siger den lokale fiskeriformand Ali Damba.

Båden havde netop forladt havnen i Farmoriah og sat kurs mod et ugentligt marked længere oppe ad kysten, da det ramte et mineskib og sank.

Premierminister Mohamed Said Fofana besøgte søndag området.

Ulykken skete ved Forecariah-provinsen, der er hårdt ramt af ebolaepidemien. Verdenssundhedsorganisationen WHO har indtil 8. oktober registreret 778 dødsofre for ebola alene i Guinea.

Bådulykker forekommer hyppigt ved Guineas 300 kilometer lange kyst. I august 2012 mistede 30 personer livet ikke langt fra landets hovedstad Conakry.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.