Klumme om Mads Holger udløste hård kritik: Nu holder blogger pause

Selvpromoverende! Det var reaktionen, da Signe Wenneberg skrev en klumme om afdøde Mads Holger og livet som blogger.
- Det rager mig faktisk en skid, hvad små indebrændte idioter med internetforbindelse skriver, siger Signe Wenneberg.
- Det rager mig faktisk en skid, hvad små indebrændte idioter med internetforbindelse skriver, siger Signe Wenneberg. Foto: Scanpix/arkiv

Forfatteren, have-elskeren og journalisten Signe Wenneberg har valgt at holde skrivepause sommeren over.

Det gør hun, efter hun er kommet i strid modvind på grund af en klumme, hun dedikerede til radioværten og bloggeren Mads Holger, som for nylig tog sit sit eget liv i familiens sommerhus.

"Den her er til dig, Mads Holger" var overskriften på klummen, som blev fjernet fra mediet Point of View Internationals (POV) webside efter et par dage.

Man bliver ensom

I klummen skrev Signe Wenneberg om den ensomhed, hun føler følger med livet som klummeskribent, og det at være en offentlig person.

- I dag taler vi om det, vi ikke taler om. Mads Holger, den her er til dig. Det er ikke nemt at være debattør. Columnist. Klummeskribent. Forfatter. Blogger. Fortæl mig om det. Man bliver ensom. Ja, hvad ingen taler om, er dette: Man bliver fattig og ensom, skrev Signe Wenneberg som indledning.

Selvpromovering

Flere mener, at Signe Wenneberg brugte Mads Holgers død og sin klumme til at promovere og gøre reklame for sig selv.

Til BT sagde Signe Wenneberg, at læserne, som har angrebet hendes klumme på POV's side på Facebook, har misforstået hendes tekst.

- Jeg tror, at mange af Facebook-brugerne slet ikke har læst teksten, inden de sætter sig til tasterne og raser ud. Det rager mig faktisk en skid, hvad små indebrændte idioter med internetforbindelse skriver. Heldigvis har jeg en fantastisk familie, der ikke har spor med mit Facebook-liv at gøre, sagde Signe Wenneberg blandt andet til BT.

POV skærmer Wenneberg af

Annegrethe Rasmussen, chefredaktør for Point of View International (POV), forsøger nu, at stoppe stormen mod Signe Wenneberg og har i et længere indlæg på Facebook blandt andet skrevet:

- Signe har brug for at trække vejret – hun har bedt om en skrivepause fra POV, så hendes artikler og person beskyttes. Signe er fortsat medstifter af POV, men ferien skal sikre, at folk ikke længere blot vil kaste sig over hende, fordi de kan og derved trække opmærksomheden væk fra POV. Under ferien er hun midlertidigt ude af POV’s skribentgruppe for at holde fri og få tid til at komme sig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.