Klub mistænker trup: Vil bruge løgnedetektor

Banik Most fra Tjekkiet vil bruge utraditionelle metoder til at be- eller afkræfte mistanke om matchfixing.
Kulturministeriet går sammen med DIF, Danske Spil og flere andre i kampen mod matchfixing i sportsverdenen. /ritzau/ (Martin Lehmann/POLFOTO/arkiv)
Kulturministeriet går sammen med DIF, Danske Spil og flere andre i kampen mod matchfixing i sportsverdenen. /ritzau/ (Martin Lehmann/POLFOTO/arkiv) Foto: MARTIN LEHMANN/POLFOTO

Matchfixing er et varmt emne i sportens verden, og i den tjekkiske 2. division i fodbold er klubben Banik Most klar til at gå nye veje for at stoppe problemet - eller i modsat fald få fjernet mistanken om snyd efter en stime af nederlag.

Holdet har ikke vundet siden 7. januar og har nu tabt ni kampe på stribe, hvilket har fået klubledelsen til at mistænke spillerne for at være involveret i matchfixing.

Ifølge det norske telegrambureau NTB har klubben derfor varslet, at man vil få samtlige spillere til at tage en løgnedetektortest for at afklare, om det er en begrundet mistanke.

Det, mener spillerorganisationen FIFPro dog ikke, er en farbar vej at gå, og organisationen anbefaler alle spillerne at sige nej til testen.

- FIFPro er helt imod at tage en løgnedetektortest i brug. Banik Mosts klubledelse behandler spillerne som potentielle mistænkte, selvom der ikke findes tydelige beviser, siger Wil van Megen, juridisk rådgiver i spillerorganisationen.

Den sløje række af resultater i 2015 har sendt holdet under nedrykningsstregen og i retning af 3. division, og spillerne har ikke fået løn siden marts grundet dårlig økonomi i klubben.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.