Klovne skræmmer tilfældige på Sjælland: Ved du noget?

Fire gange blev tilfældige mennesker skræmt af klovne i aftes og nat.
I Præstø, Mern og Næstved var der i aftes meldinger om klovne, der skræmte forbipasserende.
I Præstø, Mern og Næstved var der i aftes meldinger om klovne, der skræmte forbipasserende. Modelfoto: Iris/Scanpix/arkiv

Hele fire gange i aftes og nat blev Sjælland ramt af klovne, som skræmmer tilfældige mennesker.

En kvinde fra Præstø var omkring midnat ude for at lufte sin hund, da hun pludselig opdagede en klovn stå foran hende på vejen.

Kvinden vendte straks om med sin hund, men med det samme begyndte klovnen at jage hende ned ad vejen. Hun nåede indenfor i sit hjem, smækkede døren og ringede med det samme til politiet.

Hele fire gange i aftes og nat blev Sjælland ramt af klovne, som skræmmer tilfældige mennesker. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Ud over tilfældet fra Præstø omkring midnat, så blev der også meldt om klovne i en have kort før midnat ved Mern. Mens der sent søndag aften var hele to meldinger om uhyggelige klovne i Næstved, som skabte frygt.

Politiet ser med stor alvor på sagen.

- Hvis vi får fat i dem, bliver de sigtet for ordensbekendtgørelsen eller våbenloven, hvis de er i besiddelse af våben, siger Søren Østervig, vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Ser du en klovn? Så ring til politiet
Fænomenet, der angiveligt stammer fra USA, er ikke nyt i Danmark. I weekenden fik en 20-årig mand fra Holbæk sig lørdag noget af en forskrækkelse.

Han gik på en sti i lokalområdet, da en ukendt person pludselig sprang ud fra en busk. Ansigtet var dækket af en klovnemaske, og hånden var knyttet om en kniv. Som reaktion slog den 20-årige klovnen i hovedet med en knytnæve.

- Derfor opfordrer vi folk til at ringe til os, så vi kan lukke ned for den trend, der breder sig, siger Søren Østervig, vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.