Klopps afskedskamp kan ende med pokaltriumf

Lørdag spilles den tyske pokalfinale, og det kan ende med et flot farvel til Dortmunds træner gennem syv år.
Lørdagens pokalfinale bliver Jürgen Klopps sidste kamp som træner for Dortmund. (AP Photo/Frank Augstein)
Lørdagens pokalfinale bliver Jürgen Klopps sidste kamp som træner for Dortmund. (AP Photo/Frank Augstein) Foto: Frank Augstein/AP

En æra er ved at være slut i den tyske fodboldklub Borussia Dortmund. Træneren gennem syv år, Jürgen Klopp, siger lørdag farvel, når klubben tørner sammen med VfL Wolfsburg i den tyske pokalfinale.

Klopps afgang blev allerede annonceret for flere måneder siden, og Dortmund har i denne sæson ikke formået at holde samme niveau som tidligere. Holdet sluttede som nummer syv i den netop afviklede bundesligasæson.

En pokaltitel kan dermed blive Dortmunds mulighed for oprejsning. Klubben havde en rædselsfuld efterårssæson, mens spillet har været i bedring efter jul.

- At afslutte en fantastisk tid i klubben med sådan et øjeblik vil kun være passende, siger Klopp om en mulig pokaltriumf.

Kampen mod Wolfsburg bliver ikke kun Klopps sidste kamp som Dortmund-ansat.

Også profilen Sebastian Kehl, der har været i klubben siden januar 2002, spiller sin sidste kamp i den gule trøje.

I semifinalen var Dortmund oppe imod Bayern München, der blev slået ud i et neglebidende opgør, der endte med sejr til Dortmund efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

- Vi har noget, vi skal nå. Der venter en stor finale, og måske ser vi hinanden i midtbyen, siger Klopp til klubbens fans i en videohilsen.

Der er lagt op til en tæt kamp. I de seneste fem indbyrdes opgør mellem Wolfsburg og Dortmund er det blevet til to sejre til hver og en enkelt uafgjort.

Kampen spilles lørdag aften klokken 20 på Olympiastadion i Berlin.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.