Klopp efter Dortmund-blamage: Spillerne er nervøse

Kriseramte Borussia Dortmund er nu to point under nedrykningsstregen, og nerverne har indfundet sig.

Med 0-1-nederlaget til Augsburg onsdag aften er den tyske storklub Borussia Dortmund blevet banket yderligere ned i sumpen på Bundesligaens sidsteplads.

Men lige så slemt som resultatet var, at holdet foran eget publikum for første gang i denne sæson lignede en potentiel nedrykker, og træner Jürgen Klopp erkender nu, at hans spillere er påvirkede af situationen.

- I vores situation spiller nerver en stor rolle. Det er der ingen tvivl om, og det skal vi have styr på

- Nogle gange afslutter vi for tidligt, selv om vi egentlig har spillet os godt igennem. Andre gange venter vi for længe. Det handler om selvtillid. Vi må give drengene selvtilliden tilbage.

- At dette ikke bliver let var klart for enhver, sagde Klopp ifølge Dortmunds hjemmeside på pressekonferencen efter kampen.

Mens bundkonkurrenter som Werder Bremen og Hamburger SV begge hentede tre point onsdag aften, ramte Dortmund et nyt lavpunkt og er nu to point efter nummer næstsidst i Bundesligaen.

End ikke, da Augsburg efter 65 blev reduceret til 10 mand, skabte hjemmeholdet det ventede tryk på modstanderne. Publikum kvitterede da også med højlydt utilfredshed, da dommeren fløjtede kampen af.

- Resultatet gør ondt, men vi må ikke lade som om, der ikke var noget, vi kunne gøre. Augsburgs mål kunne vi have afværget fem eller seks gange.

- Der er ikke meget positivt at berette. Efter det røde kort skabte vi intet, siger Jürgen Klopp.

Dortmunds landsholdsstopper Mats Hummels sukker efter en succesoplevelse, der måske kan sætte det profiltunge Dortmund-hold i gang.

- Vi kommer hele tiden bagud og skal jagte modstanderne. Vi har brug for at komme foran bare engang imellem, så vi kan stille os lidt tilbage på banen og spille på kontra.

- Vi ved, at der venter os 15 hårde kampe fyldt med fight. Men folk forventer, at vi samtidig spiller flot fodbold, siger Mats Hummels.

Efter 19 kampe har Dortmund kun hentet 16 point. Holdet skal i den kommende weekend ud i et ægte bundbrag, når det skal på besøg i Freiburg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.