Klejne-protest foran Tivoli

Lørdag eftermiddag aktionerede HK Service Hovedstaden sammen med andre fagforbund foran Tivoli, der i år holder åben jule- og nytårsaften uden at betale de ansatte ekstra for det.
Sprøde klejner blev delt ud i dag foran Tivoli som protest mod, at haven ikke giver sine ansatte løntillæg juleaften.
Sprøde klejner blev delt ud i dag foran Tivoli som protest mod, at haven ikke giver sine ansatte løntillæg juleaften. HK

Det begyndte i dag med en lille håndfuld fagforbunds-folk, en Christiania-cykel, en harmonikaspiller og et par kasser friske klejner.

Men hvis Tivoli ikke retter ind, vil aktionen i de kommende uger vokse sig større, lover HK Service Hovedstaden.

Organisationen stod lørdag eftermiddag bag den happening, der skulle gøre de mange forbipasserende og ventende gæster foran Tivoli opmærksom på, at forlystelsesparken nægter at betale genetillæg til ansatte, der skal på arbejde jule- eller nytårsaften. I alt arbejder der ca. 1.500 i Tivoli.

LÆS OGSÅ: Tivoli-ansatte skal knokle juleaften uden genetillæg

"Vi optrapper, så længe der ikke sker noget. I næste uge kommer vi flere folk ind," lød det fra René Knudsen, formand for HK Service Hovedstaden, mens han skuttede sig i den bidende blæst foran Tivoli, hvor folk stod i kø for at komme ind i den julepyntede have, der åbnede i dag under stort ståhej.

HK Service Hovedstaden har med mottoet #klejnertiljul sat gang i en aktion, der helst skulle skaffe Tivolis ansatte det genetillæg, som de fleste andre får, hvis de er på arbejde jule- eller nytårsaften.

Foran Tivoli kunne folk lade sig fotografere ved Christiania-cyklen og med HK's paphjerte i hånden - der bar påskriften "Klejner til jul." Som tak fik de en cellofan-indpakket klejne.

Et tilbud, mange tog imod - blandt andet Lissa Spenner og Jonathan Paag, der tilfældigvis kom forbi Tivoli.

"Selvfølgelig skal de ansatte have tillæg juleaften. Alle andre har jo fri," sagde Lissa Spenner, og 15-årige Jonathan Paag supplererede:

"De skal da især i Tivoli, som jo står for at sprede juleglæde."

En anden forbipasserende var dog ikke til at overbevise:

"Jeg synes bare, man skal være glad for at have et arbejde," erklærede han over for fagforenings-folkene.

Fagforbundet har fået politi-tilladelse til at møde op foran Tivoli hver dag frem til jul. Foreløbig vil man koncentrere sig om at aktionere om lørdagene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.