”Klaphatte”: Socialdemokrater vil lukke hemmelig pengeklub

Socialdemokrater i baglandet er i oprør over nyt, hemmeligt erhvervsforum.
Henrik Sass Larsen er en af værterne ved det første arrangement i det lukkede forum for erhvervspinger
Henrik Sass Larsen er en af værterne ved det første arrangement i det lukkede forum for erhvervspinger Kasper Palsnov/Scanpix

Det skal ikke være muligt for erhvervsbosser at betale 15.000 kroner til Socialdemokraterne for at mødes med partiets top under diskrete forhold. Sådan lyder det fra kritiske røster i regeringspartiets bagland. Mads Reinholdt (S), der er formand for Socialdemokraterne, siger til politiko.dk, at det er ’tåbeligt at lave en sådan erhvervsklub’.

"Jeg mener ikke, at vi skal lave den her klub. Det er også i strid med alt, hvad vi tidligere har sagt. Det er ikke en farbar vej, at man laver klubber, hvor det er hemmeligt, hvem der er medlem, og hvem der betaler penge for at få lov til at møde med socialdemokratiske ministre," siger Mads Reinholdt til politiko.dk.

De betalende medlemmer af 'Erhvervsforum Vækst DK' kan mødes med blandt andre finansminister Bjarne Corydon (S) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) for at diskutere politik, mens de nyder et let traktement. Overskuddet fra møderne går til Socialdemokraternes partikasse.

Kritikere har onsdag pointeret, at Socialdemokraterne i årevis har kritiseret manglende åbenhed i lignende pengeindsamlingsklubber som Venstre og de Konservative har oprettet. En af de kritikere er nu også Greves viceborgmester, Niclas Bekker (S).

"Jeg synes, de er nogle klaphatte, når de ikke har tænkt over, at det her kunne give problemer," siger Niclas Bekker til politiko.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.