Kjærsgaard under hård beskydning: "Fandme en patetisk formand"

Når Folketingets formand Pia Kjærsgaard langer ud efter folketingsmedlemmer og beskylder dem for manglende respekt for folketingets talerstol, går hun i for små sko. Det mener tidligere skatteminister Jonas Dahl (SF).
Respekten for Folketingets talerstol skal tilbage, mener Folketingets nye formand Pia Kjærsgaard.
Respekten for Folketingets talerstol skal tilbage, mener Folketingets nye formand Pia Kjærsgaard. Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Tidligere skatteminister Jonas Dahl (SF) lægger ikke fingre imellem i sin dom over Folketingets nye formand Pia Kjærsgaard, som han beskylder for at gå i for små sko.

"Fandme en patetisk formand folketinget har fået, når man anklager folk uden at have styr på fakta. #nårenformandgårismåsko," skriver han i dag på sin Twitter-profil.

Baggrunden for Dahls markante udmelding er Kjærsgaards opsang til landets folkevalgte.

I et interview med BT mandag siger hun, at "respekten for Folketingets talerstol skal tilbage,"og at politikerne i folketingssalen bruger for meget til på sociale medier og smartphonen i stedet for at deltage i debatterne.

Det er rigets fornemste talerstol. Alt, hvad der bliver sagt her, skrives ned i referater og gemmes for eftertiden. Talerne er ikke ligegyldige. Og alligevel er det som om, at det er gået i glemmebogen, siger hun og fortsætter:

- Folketingets åbning er en helt speciel dag. Det er en festdag, hvor kongehuset kommer, og hvor statsministeren giver sin åbningsredegørelse. Og så sidder man og tweeter. Det er ikke god stil.

Og Jonas Dahl har god grund til at føle sig ramt. I interviewet i BT er et af flere eksempler på, hvad Kjærsgaard mener er manglende respekt, nemlig et billede, hvor SF-politikeren sidder og spiller FIFA under åbningsdebatten.

Episoden blev fanget af flygtninge- og integrationsordfører for Venstres Ungdom Camilla Søe, som delte billedet på twitter.

Jonas Dahl forklarer over for BT, at han blot holdt en kort pause og i øvrigt deltog aktivt i debatten. Samtidig understreger han, at det er helt normalt, at folketingets medlemmer tjekker Twitter, Facebook eller noget helt andet under de lange debatter.

- Jeg gider ikke hænge folk ud. Vi lever i en ny tidsalder med andre medier end den skrevne presse og en tv-avis. Og der skal vi politikere også være med. Og hvis Pia Kjærsgaard har en kritik af mig, så kan hun komme og sige det til mig, siger han til BT.

Her er billedet, der fanger Dahl midt i en spændende fodboldkamp.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.