Kirsten Siggaard om pensionsalder: Den skal være individuel

Der er stor forskel på typen af arbejde, som danskere har i løbet af livet. Derfor skal der også være forskel på, hvornår man kan gå på pension, mener Kirsten Siggaard.
Personer med hårdt fysisk arbejde, skal kunne komme tidligere på pension end andre.
Personer med hårdt fysisk arbejde, skal kunne komme tidligere på pension end andre. Foto: Keld Navntoft/Scanpix/arkiv

Selvom der står 1954 på dåbsattesten, har sangerinden Kirsten Siggaard ingen pensionsplaner i øjeblikket.

Alligevel forstår hun fuldt ud, at virkeligheden kan se anderledes ud for de mange danskere, der vil blive ramt, hvis pensionsalderen endnu en gang skal hæves, som nogle politikere taler om for tiden.

- Det bør være sådan, at det skal være individuelt inden for forskellige arbejds- og fagområder, hvornår man kan gå på pension. Fordi der er nogen, der er slidt op før pensionsalderen og andre, der kan fortsætte, så længe det passer dem, fortæller 61-årige Kirsten Siggaard til Avisen.dk, som møder hende til Vild med dans’ pressemøde.

Danmarks grandprix-dronning forstår nemlig ikke, hvorfor der blot skal være én pensionsalder.

- Jeg kan jo fortsætte med at arbejde, indtil jeg dør, hvis stemmen holder, fortæller Kirsten Siggaard til Avisen.dk.

Men alle er jo ikke nødvendigvis så heldige i dagens Danmark.

Lavere pensionsalder til hårdt fysisk arbejde

Som sanger og skuespiller har Kirsten Siggaard en mulighed for selv at tilrettelægge sin hverdag, og som alderen skrider frem, kan hun selv bestemme, hvad hun vil og kan klare.

- Det er jo dejligt at være sin egen herre. Jeg kan tage de opgaver ind, som jeg vil, og jeg kan sige nej til dem, som jeg har lyst til, fortæller hun.

Men hun er også udmærket klar over, at det er de færreste danskere, som kan drosle ned på arbejdsopgaver og stadig få økonomien til at hænge sammen.

- Ens pensionsalder skal komme an på, hvor meget man har brugt sin krop. For hvis man bruger sin hjerne, selvom vi nu lever i et stressende samfund, holder man længere tid. Men jeg synes, man skal tage hensyn til, hvad man har beskæftiget sig med. For nogle er jo fuldstændig slidt op i en tidligere alder, hvis de har haft meget fysisk arbejde, siger Kirsten Siggaard.

Alderspræsident med erfaringer

Som alderspræsident i Vild med dans har Kirsten Siggaard prøvet lidt af hvert. Hele Danmarks grandprix-dronning vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1984, 1985 og 1988 som en del af duoen Hot Eyes med Søren Bundgaard.

Senere hen har hun foldet sig ud på scenen i revy- og teaterforestillinger, ligesom hun har udgivet adskillige plader. Karrieren startede hun dog i en bank, og de mange erfaringer giver hende en fordel, når hun til efteråret skal konkurrere med langt yngre deltagere i Vild med dans.

- Jeg har prøvet rigtig mange ting, og jeg har lært, at hvis noget går galt, så er det ikke livets undergang, fortæller Kirsten Siggaard.

Helt galt går det nok ikke. Hun skal nemlig danse med Thomas Evers Poulsen, der vandt sidste sæson af det populære danseprogram sammen med skuespiller Ena Spottag. Den nye sæson af Vild med dans starter 9. september klokken 20.

 
Kirsten Siggaard til gårsdagens Vild med dans præsentation sammen med dansepartner Thomas Evers Poulsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.