Kinky sexvaner er sunde for dig

Forskere har forsøgt at finde nogle fælles karaktertræk hos folk, der dyrker såkaldt BDSM - der blandt andet er bondage og sadisme.
Folk, der er til binde-sex, rollelege og andre former for eksperimenterende sex er kendtetegnede ved, at de har mange prisværdige personlighedstræk.
Folk, der er til binde-sex, rollelege og andre former for eksperimenterende sex er kendtetegnede ved, at de har mange prisværdige personlighedstræk. Foto: SCANPIX arkiv

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Har du en kasse med piske, håndjern, kæder og andet sjovt sexlegetøj, siger det faktisk rigtig meget om din personlighed.

Det viser forskning, der har været publiceret i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine. Forskerne undersøgte en gruppe mennesker, hvoraf flere af dem dyrkede BDSM (bondage, disciplin, dominans og submission samt sadisme og masochisme).

Sexstillinger, der virker: Se det store galleri på Q.dk

Forskerne kunne konkludere, at de personer, der dyrkede BDSM, var mere udadvendte, åbne for nye oplevelser og samvittighedsfulde end personer, der ikke dyrkede det.

(artiklen fortsætter under fotoet)

Se også:

BDSM-personerne havde det generelt set også bedre end de andre personer i undersøgelsen, skriver Prevention.com.

Find ud af hvad kvinder egentlig mener om dominans i sengen på Q.dk

Ganske sundt med BDSM

Selvom det for nogle lyder meget grænseoverskridende og underligt med BDSM-sex, peger eksperterne på, at denne type sex er ganske sund, og at der faktisk er en række fordele ved det.

- Folk, der dyrker BDSM, har en tendens til at prioritere sex. De tager sig tid til det, accepterer deres seksualitet og kommunikerer åbent om det med partneren, udtaler Serena McKenzie, som er sexolog, til Prevention.com.

Serena McKenzie råder ikke til, at alle indkøber piske og håndjern for at forbedre sexlivet. Men hun råder til, at man åbent taler sammen med sin partner om de lyster, man har.

- Seksualiteten er en vigtig del af alle parforhold, fastslår Serena McKenzie.

21 tips til et fantastisk blowjob. Læs hvad der tænder ham  på Q.dk

Kilde: Prevention.com

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.