Kinesisk på skemaet i sønderjysk 8. klasse

Nu står der kinesisk på skemaet hos eleverne i en 8. klasse i Sønderjylland. Det handler om at klæde de unge på til fremtiden, siger skolelederen.
ARKIVFOTO: - Jeg synes generelt, det er vigtigt at snuse til andre kulturer. Det er vigtigt at kende til sprog og levemåder andre steder i verden, siger skoleleder Michael Pedersen til DR Syd.
ARKIVFOTO: - Jeg synes generelt, det er vigtigt at snuse til andre kulturer. Det er vigtigt at kende til sprog og levemåder andre steder i verden, siger skoleleder Michael Pedersen til DR Syd. Liselotte Sabroe/Scanpix

'Ni-hao' og 'zai jian'. Flere syd- og sønderjyske unge kan nu sige både goddag og farvel på kinesisk.

Som noget nyt står der i år kinesisk på skoleskemaet hos 8. klasse på Nydamskolens globale linje.

Det fortæller DR Syd.

Eleverne skal snuse til kinesisk sprog og kultur, så deres forståelse for Kina blive større. Det fortæller skoleleder Michael Pedersen fra Nydamskolen i Vester Sottrup.

Vi kan så et frø

- Jeg synes generelt, det er vigtigt at snuse til andre kulturer. Det er vigtigt at kende til sprog og levemåder andre steder i verden, siger Michael Pedersen til DR Syd.

Han medgiver, at eleverne ikke kan lære at tale flydende kinesisk på den tid, de får til det i skolen.

- Men måske kan vi så et frø, som kan vokse videre, når eleverne skal videreuddanne sig, siger Michael Pedersen.

Meget anderledes sprog og kultur

Ifølge Dansk Industri kan Kina på sigt gå hen og blive Danmarks største samhandelspartner. Derfor er det vigtigt, at danske unge både kender til kinesisk sprog og kultur, så de er klædt på til fremtiden.

På Nydamskolen er det netop hensigten helt generelt at give eleverne et større kendskab til det store land mod øst.

- Sproginteresserede elever kan få meget ud af at snuse til et sprog, som er bygget så anderledes op. Og alle kan lære meget af at drøfte kulturen i Kina, som er meget anderledes end den danske, siger Michael Pedersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.