Kims læge: Betal 950 kr. og spring køen over

Kim havde udsigt til et halvt års ventetid for at få undersøgt sine øjne på en specialklinik. Medmindre han altså betale 950 kr. Så kunne han hoppe forrest i køen.
Egenbetaling er blevet udbredt for at komme forrest i køen.
Egenbetaling er blevet udbredt for at komme forrest i køen. Colourbox

Kim Nørgaard blev meget forarget, da han fik beskeden fra sin øjenklinik. Betal 950 kr. og spring den lange venteliste over. Det skriver Politiken.

Men selvom Kim lider af øjensygdommen grå stær, ikke kan køre bil i mørke og går glip af at spille fodbold om aftenen, takkede han alligevel nej.

"Nu var der noget, der pludselig hed A- og B-patienter, hvor man kunne købe sig til en bedre tid. Det følte jeg ubehag ved. Hvis jeg skulle lægge 950 kroner for at få en tid i næste uge, så måtte der være en tid næste uge," siger Kim Nørgaard.

Speciallæger og egenbetaling

En rundspørge foretaget af DR viser at Kims klinik langt fra er den eneste. 20 ud af 37 øjenklinikker er villige til at sætte dig forrest i køen, hvis du punger ud. Det samme gør sig også gældende for andre speciallæger.

Hos Danske Øjenlægers Organisation slår formanden Jens Lundberg Andresen dog fast, at lægerne ikke må behandle patienter på den måde, Kim oplevede.

"Det er ikke i orden og er imod de aftaler, vi har. Man må ikke proaktivt tilbyde en patient en privat tid hurtigt. Det skal patienten selv efterspørge," siger han.

Kilde: Politiken.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.