Kim sagsøger kreditselskab: Stop jeres gebyrer

Kim Paulsen sagsøger nu BRFkredit, fordi bidragssatsen på hans realkreditlån er tordnet i vejret.
Kim Paulsen har lagt sag an mod BRFkredit, fordi han mener, bidragssatserne er skudt uhørt meget i vejret.
Kim Paulsen har lagt sag an mod BRFkredit, fordi han mener, bidragssatserne er skudt uhørt meget i vejret. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix/arkiv.

Det er ude af proportioner, at realkreditselskaberne bliver ved med at forhøje gebyrerne på realkreditlån, og derfor må domstolene på banen for at beskytte boligejerne.
Det mener Kim Paulsen, som nu stævner realkreditselskabet BRFkredit, fordi bidragssatsen på hans realkreditlån er tordnet i vejret, skriver Finans tirsdag.

"Vi er kommet op i nogle svimlende beløb, som er dybt urimelige. Jeg betaler mere end tre gange så meget i bidrag som i rente," siger Kim Paulsen, som fik sin advokat til at færdiggøre en stævning den 30. april i år.

I 2007 optog han et variabelt forrentet lån, der kostede knap 13.000 kr. i årlig bidragssats. Efter den seneste prisstigning skal han betale knap 35.000 kr. om året.

Kim Paulsen kritiserer både stigningen, og at han ikke kan få en ordentlig forklaring på, hvorfor lige netop hans ejendom stiger så meget, som tilfældet er.

Udsigten til en retssag giver ingen panderynker hos BRFkredit, som ikke vil udtale sig om konkrete sager.

"De bidragsstigninger, som vi har lavet, er velbegrundede og nødvendige. Begrundelsen er reguleringen, samfundsforhold og krav om, at vi skal konsolidere os," siger Steen Jul Petersen, leder af juridisk afdeling i BRFkredit. Ifølge en ekspert bliver det svært at vinde en sag mod realkreditselskaberne om de stigende priser på realkreditlån.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.