Kim på krykker og i voldsomme smerter: Kommune vil undersøge arbejdsevne

Selvom arbejdsprøvningen viste, at Kim Bruun kun kunne arbejde få timer om ugen, tildelte Struer Kommune ham i juni et ressourceforløb.
- Jeg var flov over at gå på arbejde i så få timer uden nærmest at lave noget. Men jeg havde alligevel ikke kræfter til at klare det, siger Kim Bruun.
- Jeg var flov over at gå på arbejde i så få timer uden nærmest at lave noget. Men jeg havde alligevel ikke kræfter til at klare det, siger Kim Bruun. Foto: Scanpix/arkiv

"Vi anerkender, at du har voldsomme smerter, men vi vil have undersøgt, om du kan udvikle din arbejdsevne."

Sådan lyder beskeden til 55-årige Kim Bruun, der for nylig fik afslag på førtidspension fra Struer Kommune. Det skriver Fagbladet FOA.

Kim Bruun er tidligere kok og har været sygemeldt siden 2011. Han er ramt af flere diskusprolapser, der giver ham voldsomme smerter. Dagligt tager han stærke morfinpiller for at kunne holde smerterne ud, og han går med krykker for at skåne ryggen og for at kunne holde balancen.

Da Kim Bruun i foråret var i arbejdsprøvning på et aktivitetscenter, skulle han blandt andet tørre bordflader af og vande blomster. Umiddelbart en let opgave, men det var sjældent, at Kim Bruun kunne klare mere end halvanden times arbejde. Og han var nødt til at holde pause hver halve time, fremgår det af en evaluering fra Struer Kommune, som Fagbladet FOA har adgang til.

Ofte var arbejdstiden nede på en halv time om dagen, forklarer Kim Bruun:

- Jeg var flov over at gå på arbejde i så få timer uden nærmest at lave noget. Men jeg havde alligevel ikke kræfter til at klare det.

Selvom arbejdsprøvningen viste, at Kim Bruun kun kunne arbejde få timer om ugen, tildelte Struer Kommune ham i juni et ressourceforløb. Det er sat til at vare til juni næste år.

Her skal det afklares, om og hvor meget Kim Bruun kan arbejde. Samtidig får han bevilget fysioterapi. I samme periode er han blevet tildelt hjemmehjælp til rengøring hver 14. dag

I FOA Holstebro har man svært ved at se, at det giver mening at sende Kim Bruun i et ressourceforløb, fordi han vil kunne arbejde meget få timer om ugen.

- I første omgang mente jeg, at det ville være bedst for Kim psykisk, at han fik et fleksjob på få timer, men den seneste arbejdsprøvning har vist, at han bliver fuldstændig slidt af kun få timers arbejde. Det går ud over hans livskvalitet og giver ham flere smerter, siger Dorthe Larsen, faglig sekretær i FOA Holstebro, der mener, at Kim Bruun burde tilkendes en førtidspension.

Kim Bruun har i samarbejde med FOA klaget over afslaget om førtidspension.

Struer Kommune oplyser, at man ikke udtaler sig i personsager. Derfor har kommunen ikke nogen kommentarer til Kim Bruuns sag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.